01/Δεκ/22
Κατάθεση-σοκ για τον ιερέα: «Μου είπε ότι το σεξ θα ήταν λύτρωση για τη ψυχή μου»

Κατάθεση-σοκ για τον ιερέα: «Μου είπε ότι το σεξ θα ήταν λύτρωση για τη ψυχή μου»

Ντόμινο εξελίξεων έρχεται στην υπόθεση του ιερέα, που λειτουργούσε σε εκκλησία στα Πατήσια, καθώς τις επόμενες ημέρες αναμένεται το ανακριτικό κατώφλι να περάσουν νέοι μάρτυρες για να καταθέσουν, ενώ δεν αποκλείεται η άρση του τηλεφωνικού του απορρήτου.

Ένα τυχαίο γεγονός κατά την αστυνομική έρευνα στο σπίτι του ιερέα οδήγησε σε αποκαλύψεις που μαρτυρούν ότι ο 37χρονος, που κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, φαίνεται να είχε ένα συγκεκριμένο «μοτίβο» στη δράση του και χρησιμοποιώντας την κατήχηση και την εξομολόγηση να επιχειρούσε συνευρέσεις με τα θύματά του. Κατά την είσοδο των αστυνομικών στο σπίτι του κληρικού, βρισκόταν ένα 18χρονο σήμερα κορίτσι, το οποίο συχνά κρατούσε τα παιδιά της οικογένειας.

Το κινητό

«Ήμουν στο σπίτι του ιερέα με τα παιδιά του και κάποια στιγμή ήρθαν αστυνομικοί από την υπηρεσία για να το ερευνήσουν, κατάσχεσαν τις ηλεκτρονικές συσκευές που βρήκαν. Εκεί μεταξύ των συσκευών αυτών ήταν και το κινητό μου», κατέθεσε η 18χρονη, το κινητό της οποίας αποκάλυψε τη σχέση της με τον ιερέα.

«Εδώ και 2,5 χρόνια τρέφω συναισθήματα για εκείνον. Το καλοκαίρι του 2019 ήταν η πρώτη φορά που ολοκληρώσαμε τη σχέση μας. Ο,τι έχει γίνει έχει γίνει με τη θέλησή μου, είχα γνώση των πράξεών μου και ό,τι έκανα ήθελα και το έκανα. Συνευρισκόμασταν είτε στο σπίτι μου είτε στο δικό του, στο αυτοκίνητό του και στο κτίριο όπου στεγάζεται πλέον το κατηχητικό», αποκάλυψε η 18χρονη, η οποία όταν ξεκίνησε η ιστορία ήταν ανήλικη.

«Ήθελα να έχω έναν πνευματικό που θα με αντιλαμβάνεται. Οταν του μιλούσα, διαπίστωσα ότι το έβρισκα στον συγκεκριμένο ιερέα», περιγράφει το κορίτσι, αποκαλύπτοντας πως αντάλλασσαν μηνύματα ερωτικού περιεχομένου. «Του έχω στείλει γυμνές μου φωτογραφίες και βίντεο δικά μου και αυτός μου έστελνε αντίστοιχα. Τα περισσότερα τα έχω αποθηκευμένα στο κινητό που έχει κατασχεθεί», ανέφερε στην κατάθεσή της, οδηγώντας, έτσι, σε συμπληρωματική δίωξη εις βάρος του ιερέα για κατάχρηση σε ασέλγεια κατά συρροήν και πορνογραφία κατά συρροήν.

Την ίδια στιγμή, νέο άσεμνο φωτογραφικό υλικό, το οποίο εντόπισε στο σπίτι, παρέδωσε στην Αστυνομία και ο δίδυμος αδελφός της 18χρονης, λέγοντας στους αστυνομικούς: «Ποιος παπάς δέχεται να έχει για ερωμένη ανήλικη και, μάλιστα, να την πηγαίνει μέσα στο σπίτι του με τη γυναίκα του και τα παιδιά του. Είναι αισχρός. Είμαι σίγουρος ότι η αδελφή μου απλά έκανε υπομονή και έχει την ψευδαίσθηση ότι έκανε καλά».

Κατά την εξέτασή της η 18χρονη ερωτήθηκε και για τις καταγγελίες βιασμού της 17χρονης κοπέλας εις βάρος του ιερέα, αποκλείοντας την περίπτωση να είναι αληθείς. «Δεν πιστεύω ότι της έχει κάνει κάποιο κακό, σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι έχει ασκήσει βία πάνω της. Ειδικά για το διάστημα που κατηγορείται, λόγω των περιοριστικών μέτρων του κορονοϊού όταν οι εκκλησίες ήταν κλειστές, ενώ είχε περάσει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα με την υγεία του και ήταν συνεχώς στο σπίτι. Την ημέρα των γενεθλίων του, του κάναμε έκπληξη και ήρθε και η καταγγέλλουσα με οικεία πρόσωπα. Αν την είχε βιάσει, δεν θα ερχόταν».

Σοκαρισμένη η μάνα

Το σοκ των Αρχών, όταν διαπίστωσαν τις επαφές του ιερέα και με δεύτερη ανήλικη, διαδέχτηκε η κατάθεση της μητέρας της τελευταίας, η οποία αποκάλυψε σοκαρισμένη ότι ο 37χρονος είχε προτείνει και στην ίδια να βρεθούν ερωτικά για να… λυτρωθεί η ψυχή της!

«Πριν από μήνες, σίγουρα μέσα στο 2021, που ήταν η τελευταία φορά που εξομολογήθηκα σε αυτόν, στον χώρο της εξομολόγησης μου είχε πει ότι θέλει να βρεθούμε σε ιδιωτικό χώρο οι δυο μας για να συνευρεθούμε και να μη φοβάμαι, να το δω σαν λύτρωση για την ψυχή μου ή κάτι τέτοιο. Θυμάμαι, μου είπε ότι για να μη δίνουμε στόχο θα νοικιάσει έναν χώρο ή θα έβρισκε έναν χώρο απομονωμένο. Εγώ τον άκουγα και είχα σαστίσει και τότε δεν ξαναπάτησα για εξομολόγηση σε αυτόν. Φυσικά, σε καμία περίπτωση δεν φανταζόμουν ότι έχει διανοηθεί να πει κάτι αντίστοιχο και στην κόρη μου», κατέθεσε η μητέρα της ενήλικης πλέον κοπέλας, που έμαθε για τη σχέση της κόρης της με τον ιερέα από την Αστυνομία.

«Τον ιερέα τον αγκαλιάσαμε σαν οικογένεια και είχαμε μαζί του πάρα πολύ καλή σχέση. Τον είχαμε πνευματικό μας, που του εξομολογούμασταν τα πάντα, και τα παιδιά μας τον έβλεπαν σαν πατέρα τους. Φανταστείτε ότι το 2020 και άλλη μία φορά, που δεν θυμάμαι πότε ακριβώς, τον είχαμε εμπιστευτεί και επέτρεψα στην κόρη μου να πάει μαζί του και με την οικογένειά του λίγες μέρες διακοπές στο Άργος. Το σκέφτομαι τώρα και τρελαίνομαι, γιατί νιώθω ότι εγώ έστειλα το παιδί μου στο στόμα του λύκου», περιέγραψε η μητέρα της 18χρονης, χαρακτηρίζοντας «τέρας» και «χειριστικό» τον κατηγορούμενο.

Αρνείται τα πάντα στην απολογία του ο 37χρονος παπάς

Με φόντο τις νέες αποκαλύψεις για τη 18χρονη «νταντά» των παιδιών του, απολογήθηκε την περασμένη Τρίτη ο 37χρονος ιερέας για τις καταγγελίες για βιασμό της 17χρονης, που τον γνώρισε και εκείνη στο κατηχητικό. Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις πράξεις που του αποδίδονται και υποστήριξε ότι το 15χρονο τότε κορίτσι επηρεάστηκε από τηλεοπτική σειρά που παρακολουθεί.

«Το νεαρό της ηλικίας της και τα προγράμματα που έβλεπε στην τηλεόραση («13 Reasons Why») θα ήταν επαρκή ως κίνητρα, καθώς η σειρά αυτή ιστορεί τους 13 λόγους για τους οποίους ένα όμορφο κορίτσι αυτοκτόνησε, επειδή βιάσθηκε από έναν συμμαθητή της. Ιδιαίτερα το απόσπασμα, “είχα χαθεί, δεν ένιωθα το σώμα μου”, που κατέθεσε η ανήλικη, ταυτίζεται με απόσπασμα από τη σειρά που εκφωνεί η πρωταγωνίστρια», υποστηρίζει στο απολογητικό του υπόμνημα.

Μάλιστα, επικαλέστηκε πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε σε περίοδο κατά την οποία το κορίτσι τον καταγγέλλει για σεξουαλική κακοποίηση, σημειώνοντας πως ήταν αδύνατο για εκείνον να ασχολείται με τέτοια ζητήματα. «Κατά το χρονικό διάστημα μέρος του οποίου κατηγορούμαι, δηλαδή την 8/4/2020, είχα υποστεί πάρεση προσωπικού νεύρου, είχε παραλύσει το πρόσωπό μου δεξιά, υποβλήθηκα σε μαγνητική τομογραφία και έλαβα κορτιζονούχα θεραπεία. Το πρόβλημα αυτό με απασχόλησε σοβαρά για 2, περίπου, μήνες, πριν και μετά την ημερομηνία της 8/4», αναφέρει ο κατηγορούμενος.

Ωστόσο, βασικός υπερασπιστικός ισχυρισμός του ιερέα ήταν τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, σύμφωνα με την οποία φαίνεται το κορίτσι να μην εμφανίζει ρήξη παρθενικού υμένα και, κατά συνέπεια, δεν είναι δυνατό -σύμφωνα με όσα εκείνος υποστηρίζει- να έχει βιαστεί 3 φορές, όπως η ίδια περιγράφει. «Η ιατροδικαστική έκθεση με δικαιώνει πλήρως […] αφού δεν διαπιστώθηκαν κακώσεις στα γεννητικά όργανα και τον πρωκτό, οι οποίες να υποδηλώνουν πέραν πάσης αμφιβολίας άσκηση σεξουαλικής βίας στην ανήλικη, καθώς οι ατελείς εντομές στον παρθενικό υμένα είναι δυνατόν να αφορούν και σε ανατομική παραλλαγή αυτού», σημείωσε στο υπόμνημά του ο κατηγορούμενος, χωρίς να πείσει όμως τις δικαστικές Αρχές, που έκριναν αναγκαία την προσωρινή του κράτηση.

loading...

Κάντε Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *