Όταν αναζητάτε πληροφορίες για το σεξ και τα προφυλακτικά, μπορεί να είναι δύσκολο να γνωρίζετε τι είναι αλήθεια και τι είναι απλώς ένας αστικός μύθος

Η χρήση προφυλακτικού είναι εξαιρετικά σημαντική για την αποφυγή ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης και την μετάδοση σεξουαλικών μεταδιδόμενων νοσήματων. Ωστόσο, πολύ συχνά ένα ζευγάρι παραβλέπει τη χρήση του ή κάνει λανθασμένη χρήση λόγω εσφαλμένων αντιλήψεων. Παρακάτω σας παραθέτουμε τους μεγαλύτερους μύθους γύρω από τη χρήση προφυλακτικών.

1ος Μύθος: Το μέγεθος δεν μετράει

Πραγματικότητα: Το μέγεθος του προφυλακτικού είναι πολύ σημαντικό. Αν είναι πολύ μεγάλο, μπορεί να γλιστρήσει. Αν είναι πολύ μικρό, μπορεί πολύ εύκολα να σπάσει κατά τη διάρκεια του σεξ. Επομένως, το μέγεθος τους πέους μπορεί να μην μετράει στο σεξ αλλά δεν ισχύει το ίδιο και για το μέγεθος του προφυλακτικού.

2ος Μύθος: Τα προφυλακτικά δεν είναι άνετη

Πραγματικότητα: Αν πονάει η χρήση προφυλακτικού, δώσε προσοχή στα υλικά, την ποσότητα του λιπαντικού που χρησιμοποιείς και την εφαρμογή του. Υπάρχουν πολλές επιλογές. Επομένως πάρε λίγο χρόνο για να το συζητήσεις με τη σύντροφό σου και βρες τι σου αρέσει.

3ος Μύθος: Δύο είναι καλύτερα από ένα

Πραγματικότητα: Ποτέ μην χρησιμοποιείς 2 προφυλακτικά την ίδια στιγμή. Όταν χρησιμοποιείς 2 προφυλακτικά είναι πιο πιθανό να σπάσει σε σχέση με όταν χρησιμοποιείς μόνο ένα

4ος Μύθος: Τα προφυλακτικά δεν προστατεύουν κατά του HIV.

Πραγματικότητα: Όταν χρησιμοποιούνται σταθερά και σωστά, τα προφυλακτικά προσφέρουν μεγάλη προστασία κατά του HIV. Κανένα δεν είναι τέλειο και τα προφυλακτικά είναι 86% αποτελεσματικά κατά του HIV, των ΣΜΝ και της εγκυμοσύνης.

5ος Μύθος: Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσω λιπαντικό

Πραγματικότητα: Η χρήση λιπαντικού μπορεί να αποτρέψει το σπάσιμο του προφυλακτικού, να αυξήσει την ευχαρίστηση και να μειώσει την ενόχληση. Έτσι, ενώ δεν απαιτείται, συνιστάται ανεπιφύλακτα. Αποφύγετε τη χρήση λιπαντικών με βάση το λάδι με προφυλακτικά από λάτεξ, καθώς μπορεί να σπάσει.