01/Δεκ/22
Ο λόγος που ντρέπεσαι να ζητήσεις αυτό που θέλεις στο σεξ...

Ο λόγος που ντρέπεσαι να ζητήσεις αυτό που θέλεις στο σεξ…

Το σεξ είναι μία κατάσταση που μεταβάλλεται συνεχώς. Μπορεί να είμαστε οκ με το κλασικό ιεραποστολικό για χρόνια και να έρθει η μέρα που νιώθουμε ότι δεν μας αρκεί.

Οι φαντασιώσεις υπάρχουν σε όλους μας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τις επιτρέπουμε να αναδυθούν (πόσω μάλλον να υλοποιηθούν). «Έχουμε μεγαλώσει σε μία κοινωνία που μας κάνει να πιστεύουμε ότι αν είναι ο ιδανικός παρτενέρ, θα μπορεί να διαβάσει το μυαλό μας», τονίζει η θεραπεύτρια του σεξ, Cyndi Darnell. Μάντεψε όμως ποιοι κάνουν το καλύτερο σεξ.

Το πρόβλημα με όσους δεν επικοινωνούν στο σεξ είναι βαθύτερο και δεν αφορά μόνο την ντροπή που νιώθουμε. Σημαίνει ότι δεν νιώθουμε πολύ άνετα στη σχέση αλλά και ότι δεν επιτρέπουμε στον εαυτό μας να είναι ειλικρινής και ανοιχτός με τον σύντροφό μας. Και φυσικά, ότι κουβαλάμε στερεότυπα και προκαταλήψεις γύρω από το σεξ, ενώ θα έπρεπε να είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο.

Θέλει χρόνο και εξάσκηση

Αν κοκκινίζεις και μόνο στη σκέψη, σημαίνει ότι θέλεις χρόνο για να φτάσεις στο σημείο να ζητήσεις αυτό που θέλεις στο κρεβάτι. Το πρώτο βήμα είναι να μιλήσεις για αυτά που σου αρέσουν και ήδη κάνετε στο σεξ. Είναι πιο εύκολο να μιλήσεις για τα γνωστά, παρά για τα άγνωστα. Και είναι λιγότερο τρομακτικό.

Μία άλλη παρεξήγηση που υπάρχει γύρω από το σεξ είναι ότι νομίζουμε ότι πρέπει να ζητάμε αυτό που θέλουμε, κατά τη διάρκεια. Όταν είναι πολύ αργά δηλαδή. Το ζητούμενο είναι να κάνουμε αυτές τις συζητήσεις όταν καθόμαστε χαλαρά, δεν μας πιέζει το άγχος και δεν είμαστε σε φουλ ερωτική διάθεση. Παίρνουμε τον χρόνο μας, δεν νιώθουμε κάποιου είδους πίεση και δεν προσπαθούμε να εντυπωσιάσουμε τον άλλο.

Πριν από αυτό όμως, πρέπει να κάνουμε αυτή τη συζήτηση με τον εαυτό μας. Γιατί δυσκολευόμαστε και ντρεπόμαστε τόσο με το σεξ. Από πού ξεκινάει αυτό και πώς μπαίνει εμπόδιο γενικότερα στη ζωή μας; Ποιες είναι οι φαντασιώσεις που θα θέλαμε να υλοποιήσουμε; Όταν τα απαντήσεις, θα δεις την ερωτική σου ζωή να αλλάζει.

loading...

Κάντε Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *