Αυτές τις μέρες είναι πολύ εύκολο η σεξουαλική ζωή να περάσει σε δεύτερη μοίρα. Το τρέξιμο για τις τελευταίες υποχρεώσεις πριν από τις γιορτές, τα ψώνια της τελευταίας στιγμής, τα εορταστικά καλέσματα, η δουλειά, τα παιδιά, είναι στο επίκεντρο.

Οι ειδικοί επί του θέματος, ωστόσο, επισημαίνουν ότι η απολαυστική σεξουαλική ζωή μπορεί να μπει στη λίστα με τα… δώρα στις γιορτές και εξηγούν ότι, ακολουθώντας συγκεκριμένες συμβουλές, μπορούμε να περάσουμε καλά με τον/την ερωτική μας σύντροφο. Υπάρχουν επιστημονικές μελέτες, που δείχνουν ότι τις γιορτές το ενδιαφέρον για σεξ μειώνεται. Ακόμη κι αν τα ζευγάρια έχουν λίγο περισσότερο χρόνο, αισθάνονται κούραση και βιώνουν έντονο στρες, οπότε το μόνο που δεν σκέφτονται είναι πώς να κάνουν σεξ. Προτιμούν να ξεκουραστούν, να δουν ταινίες, να συναντήσουν φίλους. Όμως η περίοδος των γιορτών είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αναζωπυρωθεί το πάθος.

Ευρήματα από μελέτες περασμένων ετών αναφέρουν ότι αρκετά ζευγάρια τσακώνονται έντονα και χωρίζουν τις μέρες των γιορτών και ότι μετά τα Χριστούγεννα παρατηρείται αύξηση στα ποσοστά των διαζυγίων.

Συμβουλές για απολαυστικό σεξ

Οι ειδικοί επιστήμονες αναγνωρίζουν τις επιπτώσεις του στρες στη σεξουαλική λειτουργία, αλλά και την ύπαρξη χρόνιων προβλημάτων υγείας, που τορπιλίζουν την ικανότητα κάποιου να μεταμορφωθεί σε εραστή «υψηλών ταχυτήτων». Όμως υπάρχουν τρόποι να χαλαρώσει ένα ζευγάρι και να έρθει πιο κοντά, όπως λένε.

Ας δούμε, λοιπόν, τι μπορεί να γίνει.

Κάντε τον μεταξύ σας χρόνο ξεχωριστό. Προετοιμάστε το έδαφος για καυτές συνευρέσεις, αρχίζοντας από τα απλά. Αμερικανοί ερευνητές έχουν βρει ότι το 87,8% των ανθρώπων πιστεύει ότι οι αγκαλιές είναι άκρως ελκυστικές και δείχνουν το ενδιαφέρον μας για τον άλλο. Επιπλέον το 72,6% νιώθει εξίσου όμορφα, όταν παρακολουθεί με τον/τη σύντροφό του/της μια ρομαντική ταινία. Οπότε αγκαλιά στον καναπέ και ταινία είναι ένας ωραίος συνδυασμός για να χαλαρώσει το ζευγάρι και να νιώσει οικειότητα. Αν, δε, κάποια στιγμή, τα παιδιά πάνε για ύπνο, μπορεί να βιώσει πολύτιμες προσωπικές στιγμές.

Εκμεταλλευτείτε τη στιγμή. Έχει διαπιστωθεί ότι το 77,4%των ανθρώπων πιστεύει τι το σεξ σε άλλο μέρος του σπιτιού, αντί στην κρεβατοκάμαρα, είναι ερεθιστικό. Οπότε, εάν είστε μόνοι στο σπίτι, γιατί να μην το κάνετε; Οι ειδικοί προτείνουν επίσης μια νύχτα σε ξενοδοχείο, κάτι που βρίσκει ελκυστικό το 80%. Αν σας δοθεί η ευκαιρία, αξιοποιήστε την στο έπακρο.

Μιλήστε για το σεξ. Η σημασία της καλής επικοινωνίας, όσον αφορά στη σεξουαλική ικανοποίηση, είναι γνωστή. Υπάρχουν πολλά στοιχεία, που δείχνουν ότι το ενδιαφέρον μας για το σεξ μειώνεται με τα χρόνια. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις γυναίκες στην εμμηνόπαυση. Το να μιλάμε με τον/τη σύντροφό μας για τις επιθυμίες, τις προσδοκίες ή τα προβλήματά μας -από τον πονοκέφαλο που μπορεί να έχουμε μέχρι την κούραση από τα ψώνια των γιορτών- αναζωπυρώνει το ενδιαφέρον για το σεξ και φέρνει το ζευγάρι πιο κοντά.

Σπάστε τη ρουτίνα. Δοκιμάστε να κάνετε κάτι διαφορετικό από ό,τι συνήθως. Για παράδειγμα, κάντε σεξ το πρωί, μόλις ξυπνήσετε. Ή βάλτε τα ερωτικά βοηθήματα στο παιχνίδι. Επίσης φέρτε εορταστικά εδέσματα στο κρεβάτι και μοιραστείτε εν μέσω καυτών φιλιών και ερωτικού μασάζ. Είναι οι μικρές αλλαγές, που κάνουν πικάντικη την ερωτική ζωή, λένε οι ειδικοί.

Ας είναι φέτος οι πιο άτακτες γιορτές

Tο σεξ δεν πρέπει να μένει στην άκρη. Οι Αμερικανοί συνηθίζουν να λένε “use it or lose it” κι αυτό ισχύει έτσι ακριβώς. Όχι μόνο γιατί αν δεν κάνουμε σεξ, το… ξεχνάμε, αλλά και γιατί η ικανοποιητική σεξουαλική λειτουργία κρατά σε καλή κατάσταση τον οργανισμό.

Τι γίνεται, όμως, με όλους όσοι θέλουν να απολαμβάνουν το σεξ, αλλά αντιμετωπίζουν συγκεκριμένα προβλήματα υγείας; Από διαβήτη και καρδιαγγειακά μέχρι δυσλειτουργική στύση;

Υπάρχουν αποτελεσματικές λύσεις, αρκεί να επισκεφθούν τον ειδικό γιατρό. Μιλήστε σε έναν ειδικό και θα διαπιστώσετε ότι σε πάρα πολλές περιπτώσεις υπάρχουν αποτελεσματικές λύσεις.