10/Μαρ/20
Έρευνα: Την εποχή κορωνοϊού οι νέοι ρισκάρουν περισσότερο την σεξουαλική τους ζωή...

Έρευνα: Την εποχή κορωνοϊού οι νέοι ρισκάρουν περισσότερο την σεξουαλική τους ζωή…

Έρευνα έδειξε ότι το 25% των νέων στην μετά  COVID-19 εποχή, είναι πρόθυμοι να κάνουν σεξ χωρίς προφυλακτικό.

Η έρευνα διεξήχθη από την Durex και είχε ως σκοπό να διαπιστώσει το αντίκτυπο που είχε και έχει ο κορωνοϊος στην κοινωνία, αλλά και τη στάση των νέων απέναντι σε θέματα προφύλαξης κατά τη σεξουαλική επαφή.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η αποχή από το σεξ την περίοδο της καραντίνας λειτούργησε ως καταλύτης στην άρση των αναστολών των ανθρώπων. Το 26% αναφέρει ότι , με την κατάργηση των μέτρων είναι πρόθυμος να ρισκάρει περισσότερο τη σεξουαλική του ζωή, κάτι το οποίο μπορεί να σημαίνει και σεξ χωρίς προφυλακτικό. Στη συνέχεια, το 64% ανησυχεί περισσότερο για τον κορωνοϊό, παρά για τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα, ενώ το 78% θεωρεί ότι δεν μπορεί να κολλήσει κάτι μέσα στους επόμενους 12 μήνες, αν δεν χρησιμοποιεί προφυλακτικό. Τέλος, το 57% των ερωτηθέντων παραδέχτηκε ότι δεν έκανε χρήση προφυλακτικού ούτε πριν την εποχή κορωνοϊού, αλλά ούτε και μετά.

Το πιο σημαντικό στοιχείο που ανακάλυψε η έρευνα ήταν ότι, η πανδημία έκανε τους ανθρώπους να είναι πιο ευαισθητοποιημένοι σε θέματα πρόληψης. Αυτήν την άποψη την είχε 48% των ερωτηθέντων, το 21% είναι πιο προσεκτικοί και πιο συνειδητοποιημένοι απέναντι στη διαφύλαξη της υγείας των συνανθρώπων τους και το 18% επιμένει στη σημαντικότητα της χρήσης προφυλακτικού.

Είναι σημαντικό μέσα από αυτή την έρευνα να γίνει κατανοητό το πόσο αναγκαία είναι η χρήση προφυλακτικού, γιατί δεν αξίζει ολόκληρη η ζωή κάποιου να θυσιαστεί για μια σεξουαλική στιγμή.

loading...

Κάντε Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *