Η 33χρονη  αεροσυνοδός Μελίσσα Νόστι είχε αναλάβει καθήκοντα επόπτριας σε σχολείο στο Σύδνεϊ το 2010 και ανέπτυξε  σεξουαλική επαφή με 15χρονο μαθητή.

Στην Αυστραλία  η νόμιμη ηλικία για συναινετικό σεξ είναι τα 16. Η Νόστι, που εργαζόταν ως αεροσυνοδός μέχρι την έναρξη της πανδημίας, ομολόγησε την ενοχή της και καταδικάστηκε την περασμένη εβδομάδα σε 18μηνη φυλάκιση. Επιπλέον, ήταν υποχρεωμένη να εκτίσει το ένα τρίτο της ποινής της σε σωφρονιστικό κατάστημα, αλλά μετά από μόλις μία εβδομάδα στη φυλακή, αφέθηκε ελεύθερη με εγγύηση.

Αυτό συνέβη γιατί ο συνήγορος της πρώην αεροσυνοδού της Tiger Air, παρουσίασε γνωμάτευση γιατρού στο δικαστήριο, σύμφωνα με την οποία είναι σχεδόν απίθανο να προβεί ξανά σε μια τέτοια πράξη, η πελάτισσά του.

Τέλος, το δικαστήριο αποφάσισε ότι απαγορεύεται η 33χρονη να έρθει σε επαφή με άτομο κάτω των 16 ετών ή με τον μαθητή που αποπλάνησε, ενώ είναι υποχρεωμένη να παραμένει στην δηλωμένη κατοικία της σε προάστιο του Σίδνεϊ, μέχρι να εκδικαστεί η έφεσή της. Επίσης, χρειάζεται να έχει ένα κινητό στην κατοχή της και να το παραχωρεί για έλεγχο στην αστυνομία όποτε της  ζητηθεί.