Το “Revenge Porn” είναι όταν κάποιος δημοσιοποιεί στο διαδίκτυο φωτογραφίες και βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου από τον πρώην σύντοφό του για να τον εκδικηθεί. Τον τελευταίο καιρό έχει γίνει ένας χαμός με αυτό το θέμα. Σχεδόν κάθε μέρα ακούγεται και κάποια επώνυμη κοπέλα που πρωταγωνιστεί σε τέτοια βίντεο.

Πάντα συνέβαινε, αλλά για κάποιο λόγο αυτό έχει πάρει τρομερές διαστάσεις το τελευταίο διάστημα. Είναι πραγματικά απαράδεκτο να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Όλοι μας έχουμε χωρίσει και όλοι μας έχουμε πληγωθεί. Ενδεχομένως να είχαμε στα χέρια μας και υλικό αποκαλυπτικό για τις πρώην σχέσεις μας. Αυτό έλειπε να αποφάσιζε ο κάθε ένας πληγωμένος άνδρας να εκδικηθεί με αυτόν τον τρόπο την κοπέλα.

Το πορνό είναι υγεία και πρέπει να υπάρχει. Αλλά αυτό να πραγματοποιείται από επαγγελματίες, από ανθρώπους που το κάνουν με τη σύμφωνή γνώμη τους. Τα βίντεο που κυκλοφορούν χωρίς τη θέληση των πρωταγωνιστών είναι ανήθικα και θα πρέπει κάποια στιγμή η δικαιοσύνη να παρεμβαίνει πιο αποφασιστικά. Νόμοι υπάρχουν, αλλά είναι ασαφείς. Οι ένοχοι “ποντάρουν” στο ότι δεν θα τιμωρηθούν και για αυτό ανενόχλητοι μπορούν να ανεβάζουν ό,τι θέλουν.

Πέρα από τη δικαιοσύνη, πρέπει να αντιδράσει και η κοινωνία. Η λύση είναι να μην κατηγορήσει ξανά κανένας ποτέ καμία κοπέλα που υπάρχει σε τέτοιο βίντεο. Εξάλλου, δεν έκανε κάτι λάθος εκείνη, αλλά αυτός που το ανέβασε . Πρέπει όλοι να καταδικάζουμε συνεχώς τέτοια περιστατικά και αν ποτέ κάποιος γνωστός μας μας αποκαλύψει πως δημοσιοποίησε τέτοιο βίντεο, θα πρέπει να του δείξουμε την αποστροφή μας.

Πολύ προσοχή οι κοπέλες σε ποιον εμπιστεύονται το σώμα τους και πολύ προσοχή σε όλους μας πως μιλάμε στις παρέες μας για τέτοια θέματα.