Και οι άντρες και οι γυναίκες αντιμετωπίζουν σ3ξουαλικά ζητήματα που, συχνά, αποτελούν λόγους διαζυγίων ή προβλημάτων στην σχέση. Αν δεν αντιμετωπιστούν τα ζητήματα αυτά-μέσω συζήτησης, θεραπείας, φαρμακευτικών αγωγών- συχνά τα θέματα που προκύπτουν στην συνέχεια είναι ακόμα πιο σοβαρά για την ψυχοσύνθεση των ατόμων και του ζευγαριού.

Από την άλλη, υπάρχουν άνθρωποι που ζουν με κάποια σ3ξουαλικά ζητήματα και έχυν συμφιλιωθεί μαζί τους.

Μειωμένη Σ3ξουαλική Επιθυμία: Ο άντρας και η γυναίκα χάνουν την όρεξή τους για σ3ξ και φαίνεται να τον απασχολεί λιγότερο ή να το έχει στις τελευταίες προτεραιότητές του. Αιτίες μπορεί να είναι λόγοι ηλικίας, ορμονικοί, χρόνιες ασθένειες, άλλες σεξουαλικές διαταραχές, ψυχικές διαταραχές,  παρενέργειες φαρμάκων, προβλήματα στη σχέση.

Σ3ξουαλική Αποστροφή: Ολική αποφυγή της σ3ξουαλικής επαφής. Πρόκειται για κατάσταση που ο άντρας, αλλά και η γυναίκα αποφεύγει τη σ3ξουαλική επαφή και αυτό μπορεί να επιφέρει προβλήματα δυσφορίας τόσο στον ίδιο όσο και στη σύντροφό του οδηγώντας τη σχέση σε δυσαρμονία. Αιτίες μπορεί να είναι λόγοι ορμονικοί, ψυχικές διαταραχές,  παρενέργειες φαρμάκων, ασθένεια, ενώ συνήθως είναι η κατάληξη μιας χρόνιας πάλης με μια άλλη σ3ξουαλική δυσλειτουργία.

Προβλήματα Στύσης: ό, τι αγχώνει περισσότερο τους άντρες

Στυτική Δυσλειτουργία: Πρόκειται για μια συνηθισμένη διαταραχή που εμφανίζεται συχνότερα στη μέση ηλικία, ενώ δεν είναι ασύνηθης και στις νεαρές ηλικίες. Ο άντρας δεν μπορεί να αποκτήσει στύση ικανή για διείσδυση ή χάνει τη στύση του γρήγορα ή αμέσως με τη διείσδυση στο γυναικείο κόλπο.

Είναι μια κατάσταση που ψυχολογικά τραυματίζει τον άντρα πάρα πολύ και μπορεί να του προκαλέσει Μειωμένη Σ3ξουαλική Επιθυμία ή Αποστροφή. Δευτερογενώς, μπορεί να τον οδηγήσει σε ψυχικές διαταραχές όπως η κατάθλιψη. Εδώ θα αναφερθούμε μόνο στην προβληματική της έλλειψης ικανής στύσης και όχι στις άλλες στυτικές δυσλειτουργίες που απαιτούν ιατρική παρέμβαση, όπως η Παρατεταμένη Στύση (πριαπισμός,) και η Δυσμορφικού τύπου Στύση, όπου το πέος έχει κλίση που δεν επιτρέπει τη διείσδυση ή την κάνει πολύ οδυνηρή.

Οι αιτίες του προβλήματος της έλλειψης ικανής για διείσδυση στύση ή τη διατήρησή της μπορεί να είναι αμιγώς οργανικές, αμιγώς ψυχολογικές ή μεικτές δηλαδή συνδυασμός οργανικών και ψυχολογικών αιτιών. Στους αργανικούς παράγοντες περιλαμβάνονται αιτίες ηλικίας, ορμονικοί, χρόνιες ασθένειες, ανατομικοί λόγοι και παρενέργειες φαρμάκων.

Στους ψυχολογικούς παράγοντες περιλαμβάνονται αιτίες όπως κάποια ψυχική διαταραχή (πχ. άγχος, κατάθλιψη) , το άγχος επίδοσης του άντρα να ικανοποιήσει με υψηλές επιδόσεις τη γυναίκα και προβλήματα στη μεταξύ τους σχέση.

Πρόωρη Εκσπερμάτωση: Ο άντρας εκσπερματώνει πριν τη διείσδυση ή πολύ άμεσα μετά από αυτή. Έτσι, δεν αντλεί από το σ3ξ την ικανοποίηση που τόσο ο ίδιος επιθυμεί να λάβει, αλλά και θέλει να χαρίσει στη σύντροφό του . Η γυναίκα δεν ευχαριστιέται το σ3ξ και μοιραία σταδιακά καταλήγουν σε Μειωμένη Σ3ξουαλική Επιθυμία ή Αποστροφή, προβλήματα στη σχέση και σε ατομική ψυχοπαθολογία (πχ. κατάθλιψη, άγχος ).

Οι αιτίες του προβλήματος της πρόωρης εκσπερμάτωσης μπορεί να είναι αμιγώς οργανικές, αμιγώς ψυχολογικές ή μεικτές δηλαδή συνδυασμός οργανικών και ψυχολογικών αιτιών. Στους αργανικούς παράγοντες περιλαμβάνονται αιτίες ηλικίας, χρόνιας ασθένειας, ανατομικοί λόγοι και προβλήματα του προστάτη.

Στους ψυχολογικούς παράγοντες περιλαμβάνονται αιτίες όπως κάποια ψυχική διαταραχή (πχ. άγχος, κατάθλιψη) , το άγχος επίδοσης του άντρα να ικανοποιήσει με υψηλές επιδόσεις τη γυναίκα και προβλήματα στη μεταξύ τους σχέση…

Βρείτε μας εδώ:

https://www.facebook.com/HotNewsGreece

https://www.instagram.com/hotnewsgr/

Πηγή:in.gr