06/Ιούν/21
Αυτή η 90χρονη μας διδάσκει σεξουαλική αγωγή πέντε δεκαετίες...

Αυτή η 90χρονη μας διδάσκει σεξουαλική αγωγή πέντε δεκαετίες…

Η Sue Johanson γεννήθηκε στον Καναδά και το πρώτο της πτυχίο ήταν αυτό της νοσοκόμας. Παντρεύεται και μεγαλώνει 3 παιδιά, όταν στα 42 της αποφασίζει να ανοίξει μια κλινική ειδική στα μέσα και στις μεθόδους αντισύλληψης σε ένα Λύκειο του Καναδά, την πρώτη στο είδος της, μόλις το 1972 και εργάζεται εκεί ως συντονίστρια της κλινικής μέχρι το 1986.

Ύστερα από αυτό και σε ηλικία 56 ετών συνεχίζει τις σπουδές της και αποφοιτά ως σύμβουλος σεξουαλικής αγωγής και σεξουαλική εκπαιδευτικός. Άρχισε να γίνεται γνωστή επειδή γύριζε σχολεία και πανεπιστήμια και έβγαζε ομιλίες στα παιδιά και στους φοιτητές για το σεξ, της σεξουαλική αγωγή και ευχαρίστηση με χιούμορ, ειλικρίνεια, θίγοντας ζητήματα που θεωρούνταν πολύ ιδιωτικά για την εποχή.

YouTube player

Τα αμφιθέατρα και τα σχολεία ήταν κατάμεστα και έτσι σύντομα ανέλαβε μια μονόωρη τηλεφωνική εκπομπή στο ραδιόφωνο αφιερωμένη στις συμβουλές για το σεξ. Η εκπομπή πετάει, παίρνει ακόμα μια ώρα, μετατρέπεται σε τηλεοπτική, ονομάζεται Sunday Night Sex Show και τρέχει 19 ολόκληρα χρόνια, μέχρι το 2005. Η Αμερικανική έκδοση του Sunday Night Sex Show, που ονομάζεται Talk Sex with Sue Johanson, δημιουργήθηκε ειδικά για το αμερικανικό κοινό και έκανε το ντεμπούτο του το Νοέμβριο του 2002 στο Oxygen Media.

Το πρόγραμμα χωριζόταν σε διάφορες θεματικές, καλύπτοντας θέματα όπως η σεξουαλική ζωή, ο έρωτας και οι σχέσεις. Το τμήμα κλήσης περιελάμβανε ζωντανές κλήσεις των θεατών με άμεσες απαντήσεις από τη Sue. Οι συζητήσεις αφορούσαν τις πιο συχνές ανησυχίες, γυναικών και ανδρών αλλά κυρίως γυναικών, σχετικά με τη διέγερση, τη ανδρική στύση, την εγκυμοσύνη, την αντισύλληψη, τις λοιμώξεις και σεξουαλικώς μεταδιδόμενες ασθένειες.

Η Johanson κάλυψε επίσης θέματα πολύ αντιδημοφιλή για την εποχή, όπως το BDSM, τις στάσεις στο σεξ, τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή το ζήτημα του σεξ σε μεγαλύτερες ηλικίες. Η εκπομπή περιελάμβανε επίσης ένα κουίζ σεξ, μια δημοσκόπηση σεξ όπου οι θεατές μπορούσαν να ψηφίσουν μέσω του Διαδικτύου και να δουν τα αποτελέσματα στο τέλος του επεισοδίου ή παρελάμβαναν σημαντικά σεξουαλικά νέα και πληροφορίες πριν και μετά από τα διαλείμματα. Επίσης στα πλαίσια της εκπομπής γινόταν βαθμολόγηση αποδοτικότητας σεξουαλικών παιχνιδιών αλλά και κριτικές σχετικών βιβλίων.

YouTube player

Η Sue συνταξιοδοτήθηκε το 2008, ωστόσο συνεχίζει ακόμα να εμφανίζεται σε εκπομπές και να είναι αφιερωμένη στο συγγραφικό της έργο.

Σήμερα, στα 90 της, χρησιμοποιεί το άσβεστο χιούμορ της για να μιλήσει, όχι μόνο για σεξ, αλλά για ευαίσθητα κοινωνικά ζητήματα και γλεντάει την πατριαρχία και τον τρόπο με τον οποίο αποτυπώνεται στο σεξ. Έχοντας εκπαιδεύσει γενιές και γενιές Καναδών και Αμερικανών στην υγιή σεξουαλική ζωή, κατάφερε να ανοίξει τη συζήτηση προς την απενοχοποίηση του σεξ και έκανε χιλιάδες γυναίκες να διεκδικήσουν αναπολογητικά την ευχαρίστησή τους.

loading...

Κάντε Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *