01/Νοέ/21
Γιατί οι άντρες νυστάζουν μετά το σεξ (ενώ οι γυναίκες όχι)

Γιατί οι άντρες νυστάζουν μετά το σεξ (ενώ οι γυναίκες όχι)

Συμβαίνει συχνά και ίσως έχει συμβεί κάποια στιγμή και σε εσάς: Μετά την ολοκλήρωση της σεξουαλικής πράξης, ενώ η γυναίκα έχει όρεξη για τρυφερές αγκαλιές και λίγη κουβέντα, ο άντρας δεν μπορεί να κρατήσει τα μάτια του ανοιχτά!

Αυτή η ακατανίκητη επιθυμία των αντρών για ύπνο μετά το σεξ οφείλεται κυρίως στην επίδραση μιας ορμόνης που ονομάζεται προλακτίνη. Η προλακτίνη εξουδετερώνει την επίδραση της ντοπαμίνης, του γνωστού νευροδιαβιβαστή που εντείνει την εγρήγορση και μας κρατά ξύπνιους.

Ο αντρικός οργανισμός απελευθερώνει τεράστιες ποσότητες προλακτίνης μετά τον οργασμό, όμως δεν παρατηρείται κάτι αντίστοιχο στις γυναίκες, οι οποίες παράγουν σχετικά μικρές ποσότητες της ορμόνης.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του σεξ αυξάνονται τα επίπεδα της λεγόμενης «ορμόνης της αγάπης», γνωστή στον ιατρικό κόσμο με το όνομα ωκυτοκίνη, η οποία καταπνίγει κάθε άγχος και κάθε κακή σκέψη, επιτρέποντας στον άντρα να χαλαρώσει.

Beautiful woman laid in a white bed awake next to her sleeping snoring boyfriend isolated on a white background

Εάν μάλιστα το ζευγάρι επιλέξει να κάνει σεξ με σβηστά τα φώτα, το βιολογικό ρόλοι του αντρικού οργανισμού αντιλαμβάνεται ότι είναι ώρα για ύπνο! Από βιολογικής πλευράς, αυτό συμβαίνει με την απελευθέρωση της ορμόνης που ονομάζεται μελατονίνη.

Η συνδυαστική επίδραση προλακτίνης, ωκυτοκίνης και μελατονίνης χαρίζει λοιπόν στον άντρα αυτή τη γλυκιά νύστα αμέσως μετά το σεξ!

Ετικέτες:

#νύστα
loading...

Κάντε Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *