Αν ο σύντροφός σας τελευταία δεν έχει όρεξη για σεξ, σίγουρα θα υπάρχει κάποιος λόγος. Σε αυτό το κείμενο προσπαθούμε να εξηγήσουμε τους λόγους που η λίμπιντο ενός ανθρώπου ‘’πέφτει στα πατώματα’’.

Οικονομικές δυσκολίες

Τα οικονομικά προβλήματα είναι από τους πιο συνηθισμένους λόγους για να τελειώσει μια σχέση ή ένας γάμος και μπορούν να επηρεάσουν και τη σεξουαλική ζωή του ζευγαριού. Ο φόβος, η ανασφάλεια και το στρες γύρω από τα οικονομικά, ειδικά αν η κατάσταση δεν έχει συζητηθεί, μπορούν να σκοτώσουν την ερωτική διάθεση.

Προβλήματα στη σχέση
Αν η σχέση σας έχει πολλές διαφωνίες, αν έχετε δει πως τα πράγματα έχουν ψυχράνει και η επικοινωνία είναι χειρότερη από ποτέ, δεν είναι παράξενο να εμφανίζονται προβλήματα στο κρεβάτι.

Έλλειψη γυμναστικής
Η καθιστική ζωή δεν κάνει κακό μόνο στη σωματική μας υγεία. Κάνει κακό και στην ερωτική επιθυμία. Για την ακρίβεια, η έλλειψη γυμναστικής μπορεί να επηρεάσει τη σεξουαλική ζωή μας με τρόπους έμμεσους και άμεσους, σωματικά και ψυχολογικά.

Η απιστία

Αν έχει υπάρξει απιστία στη σχέση – ή φόβοι για απιστία – τότε είναι αρκετά πιθανό να έχουν παγώσει κάπως τα πράγματα συναισθηματικά, αλλά και σωματικά.

Έλλειψη αυτοπεποίθησης
Ένας άνθρωπος που δεν αισθάνεται καλά με το σώμα του είναι πολύ πιθανό να μην έχει αυξημένη σεξουαλική συμπεριφορά και να καταπιέζει την επιθυμία του, ακόμα και μέσα στο ασφαλές πλαίσιο μιας σχέσης.

Ορισμένα φάρμακα δεν βοηθούν την κατάσταση
Κάποια φάρμακα μειώνουν τη λίμπιντο, ενώ κάποια άλλα μπορεί να προκαλούν κολπική ξηρότητα.

Υπήρξε πρόσφατα τοκετός
Δεν είναι μόνο η λεχώνα που μπορεί για πολλούς λόγους να μην θέλει να κάνει σεξ μετά τη γέννα. Για εξίσου πολλούς λόγους αυτή η έλλειψη επιθυμίας μπορεί να χτυπήσει και τον σύντροφό της.

Στυτική δυσλειτουργία
Το οποίο δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι το πέος δεν μπορεί να έρθει σε στύση. Μπορεί η στύση να μη διατηρείται. Μπορεί ο οργασμός να έρχεται υπερβολικά γρήγορα ή να μην έρχεται ποτέ. Δεν συζητείται συχνά, λόγω κοινωνικών ταμπού που ελπίζουμε γρήγορα να εκλείψουν, αλλά οι άνδρες αντιμετωπίζουν αρκετές αγχωτικές σκέψεις γύρω από αυτό το θέμα.

Δεν του αρέσει το σεξ
Σε αυτή την περίπτωση, είναι ένα πρόβλημα επικοινωνίας. Το να μην απολαμβάνει το σεξ ένας από τους συντρόφους δεν είναι σπάνιο φαινόμενο, αλλά αν δεν γίνει συζήτηση γύρω από το πρόβλημα, τα πράγματα θα γίνουν μόνο χειρότερα.