20/Νοέ/22
Δανία: Οι ισοβίτες δεν θα έχουν δικαίωμα να κάνουν σεξ για 10 χρόνια

Δανία: Οι ισοβίτες δεν θα έχουν δικαίωμα να κάνουν σεξ για 10 χρόνια

Το ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης της Δανίας: οι καταδικασθέντες σε ισόβια κάθειρξη δεν θα μπορούν πια να συνάπτουν νέες ερωτικές σχέσεις κατά τα 10 πρώτα χρόνια της ποινής τους για να αποφευχθεί το φαινόμενο των “groupies” εγκληματιών.

«Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει απεχθή παραδείγματα φυλακισμένων, που έχουν διαπράξει κτηνώδη εγκλήματα, να επικοινωνούν με νέους ανθρώπους για να προσελκύσουν τη συμπάθεια και την προσοχή τους. Πρέπει προφανώς να δοθεί τέλος σε αυτή την κατάσταση», ανέφερε σε ανακοίνωση ο υπουργός Δικαιοσύνης Νικ Χάκερουπ.

Προσφάτως μια νέα γυναίκα αποκάλυψε ότι υπέκυψε σε ηλικία 17 ετών στη γοητεία του Πέτερ Μάντσεν, που έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για την άγρια δολοφονία το 2017 της δημοσιογράφου Κιμ Βαλ στο αυτοσχέδιο υποβρύχιό του.

«Οι καταδικασθέντες σε ισόβια κάθειρξη…δεν θα πρέπει να μπορούν να χρησιμοποιούν τις φυλακές μας ως κέντρα γνωριμιών ή πλατφόρμες ενημέρωσης για να καυχώνται για τα εγκλήματά τους», σημείωσε ο υπουργός.

Οι φυλακισμένοι θα μπορούν να διατηρούν επαφή με επιστολές ή τηλεφωνικά με πρόσωπα που ήταν κοντινά τους πριν από τη φυλάκισή τους.

Το σχέδιο νόμου προβλέπει να απαγορεύεται σε όσους εκτίουν ισόβια κάθειρξη να δημιουργούν νέες σχέσεις κατά τη διάρκεια των 10 πρώτων χρόνων της ποινής τους, σε αντίθεση με ό,τι ήταν έως σήμερα δυνατόν.

Παράλληλα, στοχεύει στο να τους απαγορεύσει να δημοσιεύουν ελεύθερα μηνύματα στα socialmedia που αφορούν το έγκλημα ή τα εγκλήματα που διέπραξαν οι ίδιοι, ή συμμετείχαν σε αυτό, σε podcast για το συγκεκριμένο θέμα. Σήμερα, οι καταδικασθέντες μπορούν να παράδειγμα να εκφραστούν στο Facebook.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να υιοθετηθεί το φθινόπωρο και η νέα νομοθεσία να τεθεί σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου του 2022.

loading...

Κάντε Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *