13/Οκτ/22
Εργαζόμενη σε οίκο ανοχής εκανε μήνυση στον εργοδότη της και δικαιούται αποζημίωση με εξαψήφιο νούμερο...

Εργαζόμενη σε οίκο ανοχής εκανε μήνυση στον εργοδότη της και δικαιούται αποζημίωση με εξαψήφιο νούμερο…

Στην αποζημίωσή της με εξαψήφιο νούμερο κατέληξε ο εξωδικαστικός διακανονισμός εργαζόμενης στη βιομηχανία του σεξ, η οποία μήνυσε τον εργοδότη της για σεξουαλική παρενόχληση, στη Νέα Ζηλανδία.

Το ποσό θα αποζημιώσει τη γυναίκα για «συναισθηματική βλάβη και χαμένα έσοδα», ανακοίνωσε η οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων που την εκπροσώπησε.

Η υπόθεση θεωρείται ορόσημο για τις εργαζόμενες στον κλάδο, καθώς όπως σημείωσαν οι οργανώσεις, όλες και όλοι έχουν το δικαίωμα να καταγγείλουν σεξουαλική παρενόχληση στον χώρο εργασίας από εργοδότες και ιδιοκτήτες.

Η εργασία στον κλάδο του σεξ αποποινικοποιήθηκε στη Νέα Ζηλανδία, το 2003. «Θέλει θάρρος να υψώνεις το ανάστημά σου σε οποιοδήποτε χώρο εργασίας. Η απόφαση είναι καμπανάκι για όλες τις επιχειρήσεις», δήλωσε η Κάθριν Χίλι, υπεύθυνη στην οργάνωση Εργαζόμενες του σεξ στη Νέα Ζηλανδία.

Η Χίλι ήταν επικεφαλής της εκστρατείας για την αποποινικοποίηση της εργασίας στη βιομηχανία του σεξ, που είχε στόχο να γίνει πιο ασφαλές το επάγγελμα. Το 2003, η σχετική νομοθεσία νομιμοποίησε τους οίκους ανοχής και έδωσε πλήρη εργασιακά δικαιώματα στο προσωπικό. «Ζητούμε από όλους τους εργοδότες και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων να κατανοήσουν και να σεβαστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων στο θέμα της σεξουαλικής παρενόχλησης», πρόσθεσε ο Μάικλ Τίμινς, διευθυντής του Γραφείου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της χώρας.

Πηγή: Protagon

loading...

Κάντε Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *