10/Νοέ/21
Η Καλιφόρνια απαγόρευσε την αφαίρεση του προφυλακτικού κατά τη διάρκεια του σεξ

Η Καλιφόρνια απαγόρευσε την αφαίρεση του προφυλακτικού κατά τη διάρκεια του σεξ, χωρίς συναίνεση…

Ο κυβερνήτης Γκάβιν Νιούσομ, υπέγραψε τον νέο νόμο, που τροποποιεί τον ορισμό της σεξουαλικής βιαιοπραγίας, καθιστά αστικό αδίκημα το stealthing και δίνει στα θύματα το δικαίωμα να μηνύσουν τους θύτες διεκδικώντας αποζημίωση.

«Υιοθετώντας αυτό τον νόμο υπογραμμίζουμε τη σημασία της συγκατάθεσης», επεσήμανε το γραφείο του κυβερνήτη με ανάρτηση στο Twitter.

«Είμαι υπερήφανη που η Καλιφόρνια έγινε η πρώτη που το κάνει αυτό», δήλωσε η βουλευτής Κριστίνα Γκαρσία, η οποία προωθούσε το νομοσχέδιο που τον προηγούμενο μήνα εγκρίθηκε ομόφωνα από την πολιτειακή βουλή. Τόνισε όμως την ανάγκη να προχωρήσουν στην ίδια κίνηση και όλες οι άλλες πολιτείες, προκειμένου να γίνει σαφές ότι «το stealthing δεν είναι απλά ανήθικο, αλλά και παράνομο».

Παρόμοια νομοσχέδια για το stealthing κατατέθηκαν στη Νέα Υόρκη και το Ουισκόνσιν, αλλά δεν εγκρίθηκαν.

Η Γκαρσία δήλωσε ότι προσπαθούσε να περάσει αυτός ο νόμος από το 2017, όταν μελέτη του Yale χαρακτήρισε το stealthing «σοβαρή παραβίαση της αξιοπρέπειας και της αυτονομίας» και ανέφερε ότι είναι σε άνοδο οι περιπτώσεις που επηρεάζουν γυναίκες και ομοφυλόφιλους άνδρες.

Το stealthing γενικά δεν καταγγέλλεται, επειδή έως τώρα ήταν λίγοι οι τρόποι για να αντιμετωπιστεί νομικά. Όμως, αποτελεί διαδεδομένο θέμα, σύμφωνα με έρευνες.

Σε μελέτη που δημοσίευσε η Αμερικανική Εθνική Ιατρική Βιβλιοθήκη το 2019, το 12% των γυναικών ανέφεραν ότι έχουν πέσει θύμα stealthing. Σε άλλη μελέτη της ίδιας χρονιάς το 10% των ανδρών παραδέχθηκαν ότι αφαιρούν το προφυλακτικό κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, χωρίς συγκατάθεση.

loading...

Κάντε Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *