22/Οκτ/22
Καλύτερο σ3ξ το πρωί ή το βράδυ; Ιδού η ερώτηση

Καλύτερο σ3ξ το πρωί ή το βράδυ; Ιδού η ερώτηση

Οι πρωινοί τύποι προτιμούν να πηγαίνουν στο κρεβάτι νωρίς και να ξυπνούν νωρίς, ενώ οι βραδινοί προτιμούν να παραμένουν ξύπνιοι μέχρι αργά και να κοιμούνται αργά – αλλά το εσωτερικό μας ρολόι συμπίπτει (με του συντρόφου μας) όσον αφορά στην διάθεσή μας για σ3ξ;

Μια έρευνα από την εταιρεία παιχνιδιών σ3ξ Lovehoney κατέδειξε ότι οι άντρες προτιμούν να κάνουν σ3ξ το πρωί μεταξύ 6 π. μ. και 9 π.μ. ενώ οι γυναίκες προτιμούν περισσότερο το βράδυ μεταξύ 11 μ.μ. και 2 π.μ.

Η ηλικία, επίσης μπορεί να είναι ένας παράγοντας που παίζει ρόλο στις επιλογές μας σε σχέση με το σ3ξ αναφέρει η σ3ξολόγος και ερευνητής νευροεπιστημών Ναν Γουάιζ.

«Κατά κανόνα, οι άνθρωποι γίνονται περισσότερο ”κορυδαλοί” καθώς γερνούν. Τους αρέσει να επιστρέφουν στο κρεβάτι νωρίτερα και πιθανότατα θα ενδιαφερόταν περισσότερο για το σ3ξ το πρωί», λέει η Γουάιζ συγγραφέας του «Why Good Sex Matters», στην HuffPost. «Οι νέοι τείνουν να είναι νυχτερινές ”κουκουβάγιες” και μπορεί να είναι πιο διαθέσιμοι ή να ενδιαφέρονται για σ3ξ το βράδυ.»

Αλλά υπάρχει πραγματικά μια «καλύτερη» ώρα της ημέρας για σ3ξ; Η HuffPost US απευθύνθηκε σε ειδικούς για να καταγράψει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του συμβάντος πρωί, απόγευμα και βράδυ. Ιδού τι απάντησαν:

Πρωινό σ3ξ

Ένας λόγος για τον οποίο οι άντρες μπορεί να αγαπούν το σ3ξ πριν από το πρωινό; Είναι περίπου στις 8 π.μ. όταν τα επίπεδα τεστοστερόνης – η ορμόνη του φύλου που παίζει ρόλο στη λίμπιντο και τις στύσεις – βρίσκονται στο αποκορύφωμά τους.

«Για τους άνδρες που παράγουν τεστοστερόνη, τα πρωινά είναι όταν τα επίπεδα τεστοστερόνης είναι υψηλότερα…», δηλώνει η Ρόμπιν Γουίλσον Μπίτι, υποστηρικτής και εκπαιδευτικός αναπηρίας και σ3ξουαλικότητας. «Για μερικούς άντρες, αυτό σημαίνει ότι έχουν καλύτερη σ3ξουαλική ανταπόκριση το πρωί».

Επιπλέον, οι καλοδιατηρημένοι νευροδιαβιβαστές όπως οι ενδορφίνες και η ντοπαμίνη απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια του σ3ξ, «που είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να είστε σε καλή διάθεση και να ξεκινήσουμε την μέρα μας σωστά», δηλώνει η σ3ξολόγος – θεραπεύτρια Ναζανίν Μοάλι, οικοδέσποινα του του podcast «Sexology».

Οι «κορυδαλλοί» μπορεί να αισθάνονται πολύ ενεργητικοί ή ενθουσιώδεις τις πρωινές ώρες, γεγονός που θα μπορούσε να τους κάνει να είναι περισσότερο «στο παιχνίδι» για σ3ξ εκείνη την εποχή, σύμφωνα με την Γουάιζ.

Βραδινό σ3ξ

Το σ3ξ τη νύχτα είναι δημοφιλές για ένα λόγο, λέει η Γουίλσον Μπίτι. Είναι η ώρα που τα γεγονότα της ημέρας είναι πίσω μας κι οι σύντροφοι, επιτέλους, έχουν την ευκαιρία να χαλαρώσουν και να συνδεθούν χωρίς περισπασμούς.

«Με τη δουλειά, τα παιδιά και τις δραστηριότητες, η νύχτα είναι όταν τα πράγματα επιβραδύνουν…», αναφέρει. Ένα άλλο μπόνους; Το σ3ξ πριν από το κρεβάτι μπορεί να διευκολύνει τους ανθρώπους να κοιμηθούν, χάρη στην απελευθέρωση ορμονών όπως η προλακτίνη και η οξυτοκίνη.

«Μια αμοιβαία ικανοποιητική σωματική και ψυχική αλληλεπίδραση πριν από τον ύπνο ενισχύει τη διάθεση, τα συναισθήματα ευεξίας, απελευθερώνει το άγχος και διευκολύνει την απενεργοποίηση του απασχολημένου μυαλού για να κοιμηθεί και να μείνει κοιμισμένος», λέει ο Αμερ Καν, νευρολόγος και ειδικός στον ύπνο στο Healthline. «Εάν ένας ικανοποιητικός οργασμός μετά από ένα συναρπαστικό ερωτικό παιχνίδι είναι μέρος αυτής της αλληλεπίδρασης, είναι επίσης πιθανό να οδηγήσει σε καλύτερο ύπνο».

Από την άλλη πλευρά, αν είμαστε ήδη διανοητικά εξαντλημένοι πριν καν φτάσουμε στο κρεβάτι, τότε το σ3ξ μπορεί να είναι το πιο απομακρυσμένο πράγμα από το μυαλό μας.

«Το άγχος ή τα περιστατικά της ημέρας μπορεί να εξακολουθούν να καταλαμβάνουν ένα σημαντικό μέρος των σκέψεών μας και είναι δύσκολο να το μετατρέψουμε σε σ3ξουαλικό πλαίσιο», λέει η Μοάλι.

Και αν ζούμε με συγκεκριμένες συνθήκες υγείας ή αναπηρίας, «το σώμα μας μπορεί να πονά από τις δραστηριότητες μιας ολόκληρης ημέρας» για να κάνει σ3ξ πριν από το κρεβάτι, λέει ο Γουίλσον Μπίτι.

Ας μην ξεχνάμε τις απογευματινές απολαύσεις

Με πολλά ζευγάρια να εργάζονται από το σπίτι την περίοδο της πανδημίας, μια απογευματινή απόλαυση μια μέρα της εβδομάδας είναι τώρα, το λιγότερο, μια υπολογίσιμη πιθανότητα (παρ′ ότι αν υπάρχουν παιδιά στο σπίτι μπορεί να είναι δυσκολότερο να γίνει η αρχή). Μια τέτοια πινελιά μπορεί να μας βοηθήσει να απομακρύνουμε το εργασιακό άγχος και, όπως κάθε σωματική δραστηριότητα, να ενισχύσει ακόμη και τη διάθεση και την παραγωγικότητά μας για το υπόλοιπο της ημέρας.

«Αυτό θα μπορούσε να είναι ένας τέλειος συμβιβασμός για ζευγάρια που έχουν διαφορετικές προτιμήσεις ως προς τη χρονική στιγμή του σ3ξουαλικού παιχνιδιού τους», αναφέρει η Μοάλι. «Ένα άλλο πρόσθετο πλεονέκτημα αυτού είναι η εισαγωγή αλλαγών στις ρουτίνες του σ3ξ των ζευγαριών, οι οποίες θα μπορούσαν να τους βοηθήσουν να απελευθερωθούν από τη σ3ξουαλική πλήξη».

Ωραία, ποια είναι (τελικά) η καλύτερη στιγμή για να συμβεί αυτό;

Οι ειδικοί συμφωνούν ότι δεν υπάρχει οριστικά ιδανική στιγμή για σ3ξ. Εξαρτάται πραγματικά τι λειτουργεί για εμάς και τον/την σύντροφό μας.

Εάν και οι δύο έχουμε διαφορετικές χρονικές προτιμήσεις, ας μην ανησυχούμε. Από την στιγμή που μπορούμε να μιλάμε ειλικρινά γι′ αυτό που θέλουμε, μπορούμε να ανακαλύψουμε ένα «παράθυρο» συνεννόησης που μπορεί να είναι αμοιβαία ωφέλιμο, είτε αυτό (είναι) η συνάντηση στην μέση ή η εναλλαγή μεταξύ των προτιμώμενων ωρών της ημέρας.

Αν χρειαζόμαστε λίγη βοήθεια για να αποκτήσουμε διάθεση τις ώρες που δεν είναι οι καλύτερές μας, ας δοκιμάσουμε κάποιες δραστηριότητες με ψυχολογικό υπόβαθρο – όπως ενδοσκόπηση ή διάβασμα ερωτικού περιεχομένου – ή άλλες όπως ένα ντους ή άσκηση, σύμφωνα με την Μοάλι.

Και να θυμόμαστε ότι το σ3ξ δεν θα πρέπει πάντα να περιλαμβάνει την διείσδυση. Το στοματικό σ3ξ, τα αισθησιακά μασάζ και άλλες πράξεις είναι επίσης επιλογές.

«Δεν χρειάζεται πάντα να μοιάζει με σ3ξουαλική επαφή …», λέει η Γουάιζ. «Μπορεί να είναι αμοιβαίος αυνανισμός. Μπορεί να είναι άσκηση. Μπορεί να είναι οτιδήποτε μας κάνει να αισθανόμαστε καλά, είναι ερωτικό και παχνιδιάρικο».

Βρείτε μας εδώ:

https://www.facebook.com/HotNewsGreece

https://www.instagram.com/hotnewsgr/

Πηγή:huffingtonpost

Ετικέτες:

#Πρωινό #σεξ
loading...

Κάντε Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *