01/Απρ/21
Λεσβίες χαρίζουν μέσω Instagram δωρεάν σπέρμα δωρητή: «Θα λέτε στο παιδί πως προήλθε από δώρο;»

Λεσβίες χαρίζουν μέσω Instagram δωρεάν σπέρμα δωρητή: «Θα λέτε στο παιδί πως προήλθε από δώρο;»

Ένα ζευγάρι λεσβιών με 220.000 οπαδούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ξεκίνησε μια διαδικτυακή διαμάχη μετά την ανακοίνωση του διαγωνισμού τους με έπαθλο ένα δωρεάν φιαλίδιο σπέρματος ως βραβείο.

Οι αστέρες του YouTube Άλι και Σαμ, από το Χάλιφαξ της Σκωτίας, δημοσίευσαν μία selfie τους που κρατάει μια πινακίδα, η οποία γράφει: «δωρεά σπέρματος δωρητή» λέγοντας στους θαυμαστές τους στο Instagram, πως συνεργάστηκαν με μία κορυφαία τράπεζα σπέρματος για να προσφέρουν το βραβείο.

Κι ενώ κάποια λεσβιακά ζευγάρι που ελπίζουν να γίνουν γονείς, επαίνεσαν τον διαγωνισμό, άλλοι ισχυρίστηκαν πως μετέτρεψαν την εγκυμοσύνη σε «εμπόρευμα», με κάποιον να γράφει: «Φανταστείτε να πείτε στο παιδί σας ότι προήλθε από δώρο στο Instagram». Ένα φιαλίδιο σπέρματος δωρητή κοστίζει επί του παρόντος μεταξύ 500 και 1.000 δολαρίων, με την θεραπεία της εξωσωματικής γονιμοποίησης να φτάνει στα χιλιάδες δολάρια.

Οι δύο λεσβίες που πρόσφατα έκαναν δώρο σε διαγωνισμό φαγητό για κατοικίδια αλλά και ηλεκτρικές σκούπες, ανακοίνωσαν την τελευταία τους μοναδική εμπορική κίνηση την Κυριακή, λέγοντας στους οπαδούς τους: «Είμαστε τόσο ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε για να βοηθήσουμε κάποιον από εσάς να μεγαλώσει την οικογένειά του».

Για να έχει την ευκαιρία να κερδίσει κάποιος το φιαλίδιο, το ζευγάρι ζήτησε από τους συμμετέχοντες να τους ακολουθήσουν, να κάνουν like στην ανάρτηση και να προσθέσουν κάποιους φίλους, λέγοντας πως ο νικητής θα λάβει ένα φιαλίδιο σπέρματος δότη από την τράπεζα σπέρματος Fairfax Cryobank που εδρεύει στις ΗΠΑ.

Διχάζει το κοινό ο διαγωνισμός τους

Οι απόψεις για την κίνηση αυτή διίστανται, με πολλούς να αντιδρούν θετικά λέγοντας πως το σπέρμα δωρητή είναι ακριβό για να το αγοράσει κανείς και χαιρέτισαν την ευκαιρία να ξεκινήσουν μια οικογένεια με ένα δωρεάν φιαλίδιο σπέρματος.

Ένας οπαδός του Instagram έγραψε: «Η αρραβωνιαστικιά μου κι εγώ θέλουμε να ξεκινήσουμε μια οικογένεια. Ωστόσο, με τις γελοίες τιμές των κλινικών γονιμότητας, αυτό φαντάζει όνειρο απατηλό». Ένας άλλος χρήστης έγραψε: «Μόλις ξεκινήσαμε τις θεραπείες εξωσωματικής γονιμοποίησης. Αυτό θα ήταν ένα όνειρο και εξοικονόμηση χρημάτων στα ήδη πολλά έξοδα».

Ωστόσο, άλλοι στράφηκαν κατά της ιδέας της δωρεάς σπέρματος ως βραβείο διαγωνισμού. Ένας χρήστης ανέφερε στο Twitter: «Υπάρχουν τόσα πολλά ανησυχητικά πράγματα σχετικά με αυτό το δώρο. Το γεγονός ότι κάποιοι άνθρωποι, όπως φαίνεται στα σχόλια, παίρνουν στα σοβαρά μια τέτοια πρόταση, μου προκαλεί ανησυχία», με έναν άλλον να προσθέτει: «Είναι η εμπορευματοποίηση της εγκυμοσύνης και των μωρών που βρίσκω προβληματική», με έναν τρίτο να αναφέρει: «Φανταστείτε να πείτε στο παιδί σας ότι προήλθε από ένα δώρο στο Instagram».

Το ζευγάρι των λεσβιών, που γνωρίστηκε πριν από 6 χρόνια μέσω Tinder, τεκμηριώνει την ζωή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναρτώντας βίντεο από τον γάμο τους τον περασμένο Σεπτέμβριο, αλλά και τα σχέδιά τους να ξεκινήσει την δική του οικογένεια.

Βρείτε μας εδώ:

https://www.facebook.com/HotNewsGreece

https://www.instagram.com/hotnewsgr/

Πηγή: iefimerida

loading...

Κάντε Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *