Κάποιος με ρώτησε κάποτε αν είναι δυνατόν να ερωτευτείς κάποιον που δεν έχεις συναντήσει ακόμα από κοντά. Η απάντηση μου ήταν «φυσικά, είμαι ερωτευμένη με τον Bradley Cooper και ήδη σχεδιάζουμε το γάμο». Ωστόσο, αφού γελάσαμε με το γεγονός ότι η φαντασία μου οργιάζει, η ειλικρινής απάντησή μου ήταν, ότι εξαρτάται από τις συνθήκες. Εννοώ ότι δεν μπορείς να ερωτευτείς, επειδή είδες μια φωτογραφία και ανταλλάξατε μερικά email. Μπορείς;

Σύμφωνα λοιπόν με την έρευνα μου και συζητήσεις που έχω κάνει με άλλες κοπέλες, έχω διαπιστώσει ότι αυτό, είναι ένα από εκείνα τα αμφιλεγόμενα θέματα όπου οι απόψεις διίστανται.

Έτσι λοιπόν, μπήκα μια μέρα στον κόσμο του online dating και βρέθηκα να κάνω την ίδια ερώτηση, μόνο αυτή τη φορά, στον ίδιο μου τον εαυτό. Μπορείς πραγματικά να ερωτευτείς κάποιον που δεν έχεις δει ποτέ από κοντά; Και χωρίς να διστάσω, η απάντησή μου ήταν… Ναι!!!

Ναι, μπορείς να σκεφτείς ότι είμαι τρελή, αλλά το να ερωτευτείς κάποιον δεν είναι ένα επιφανειακό θέμα, η επιθυμία είναι επιφανειακή και μόλις πάρεις θετική ανταπόκριση, οτιδήποτε άλλο είναι ακριβώς το ίδιο.

Το να ερωτευτείς κάποιον ξεκινά με το να τον γνωρίσεις, κάνοντας μαζί του μεγάλες συζητήσεις. Έχει σημασία αν είναι μέσω email, τηλεφώνου ή μέσω Skype; Όχι..

Οι συζητήσεις θα σε κάνουν να γελάσεις και να χαμογελάσεις, θα αρχίσεις σύντομα, να ανοίγεσαι και να μοιράζεσαι τις σκέψεις και τα συναισθήματα σου, τι σου αρέσει και τι όχι, τα όνειρά σου και τις προσδοκίες σου, τα μυστικά και τις ανασφάλειες σου. Τότε θα αισθανθείς ότι μπορείς να μιλήσεις για οτιδήποτε σε αυτόν, για ό,τι σε κάνει να νιώθεις άνετα, και θα είσαι ο εαυτός σου. Έχετε πολλά πράγματα κοινά, όλα φαίνονται φυσικά και αισθάνεσαι άνετα, όταν μιλάς μαζί του.

Θα πιάσεις τον εαυτό σου να τον σκέφτεται, χωρίς να προσπαθήσεις! Τσεκάρεις το τηλέφωνό σου συνεχώς, περιμένοντας το όνομα του να εμφανιστεί σε νέο μήνυμα, η καρδιά σου είναι ενθουσιασμένη. Tο άτομο αυτό καταναλώνει τις σκέψεις σου, είναι βασανιστικά ακόμα και τα 5 λεπτά μακριά του, και αισθάνεσαι λαχτάρα και επιθυμία να είσαι μαζί του. Ένας ξένος, αρχίζει πια και σου γίνεται συνήθεια.

Αρχίζεις να αναρωτιέσαι «Τι θα γίνει» και ονειρεύεσαι να τον συναντήσεις. Αρχίζεις να σκέφτεσαι το μέλλον μαζί του, κάνεις σχέδια να συναντηθείτε, μιλάτε για τα πάντα, τίποτα δεν έχει όρια, και νιώθετε άνετα να μιλήσετε ακόμα και για το σεξ.

Στη συνέχεια μετά από μήνες ή ακόμη και εβδομάδες που μιλάτε…μπορεί να συνειδητοποιήσεις ότι νοιάζεσαι βαθιά για αυτόν και ότι έχεις αρχίσει να είσαι ερωτευμένη μαζί του, ακόμα και αν δεν έχετε συναντηθεί. Αρχίζεις να μιλάς στους φίλους σου γι αυτόν, και ίσως σου πουν ότι απλά είσαι ερωτευμένη με μια «ιδέα», να σου πουν να ξυπνήσεις καλύτερα και να πιείς καφέ, ότι δεν είναι αληθινός και εφόσον δεν έχετε συναντηθεί δεν υπάρχει αληθινή αγάπη.

Μπορεί ακόμα να αμφισβητήσεις και τον εαυτό σου, να αναρωτιέσαι, είναι δυνατόν να ερωτευτώ κάποιον που δεν έχω γνωρίσει; Ναι , πέρα από όλα αυτά, δεν μπορείς να τον βγάλεις από το μυαλό σου, ξέρεις ότι είναι υπαρκτός και ξέρεις πως νιώθεις.

Περνάς χρόνο με το να τον γνωρίζεις καλύτερα πριν γνωριστείτε, υπάρχει σύνδεση, μπορεί να έχετε δει ο ένας τον άλλο μέσω skype οπότε ξέρεις πως είναι η όψη του, και μέσα στην καρδιά σου ξέρεις ότι τον ερωτεύεσαι και όχι σαν ιδέα, αλλά σαν αληθινό άνθρωπο.

Ναι, συμφωνώ ότι υπάρχουν και άλλοι σημαντικοί παράγοντες που πρέπει επίσης να ληφθούν υπόψη όπως το σεξ, πρέπει να σου αρέσει ο τρόπος που μυρίζει, ο τρόπος που τρώει, ο τρόπος που κάνει πολλά άλλα πράγματα, αλλά τα περισσότερα από αυτά μπορεί να αλλάξουν.

Αυτός ο κόσμος αποτελείται από 7,4 δισεκατομμύρια ανθρώπους. Γιατί να πρέπει να περιορίζουμε τους εαυτούς μας στο να προσπαθούμε να βρούμε την αγάπη σε μια ορισμένη ακτίνα χιλιομέτρων; Η σύγχρονη τεχνολογία είναι ένα θαυμάσιο πράγμα και τα αεροπλάνα μπορούν να μας οδηγήσουν από το σημείο Α στο β.

Η αγάπη δεν είναι ποτέ ίδια, έρχεται σε διαφορετικές μορφές και καταστάσεις. Η αγάπη σημαίνει να βρίσκεις τις ευκαιρίες, να γνωρίζεις τις συνθήκες και να είσαι γενναίος να αντιμετωπίσεις ότι συμβαίνει.

Οπότε η απάντηση στην ερώτηση είναι ναι!!! ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ!!!

Πηγή: divorcedmoms.com-Γράφει γυναίκα αρθρογράφος