Το να φοράμε μάσκα σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους σύμφωνα με τον σεξολόγο Θάνο Ασκητή δεν αρκεί, αφού χρειάζεται μείνουμε μακριά κι από τα one night stand.

Τους τρόπους με τους οποίους ο κορονοϊός επηρεάζει τη σεξουαλική μας ζωή ανέλυσε ο γνωστός ψυχίατρος, στην εκπομπή “Πάμε Δανάη!” στο Mega, αναφέροντας: «Η σεξουαλική ζωή περιορίζεται τόσο βιολογικά όσο και ψυχολογικά την περίοδο της πανδημίας, διότι υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης, αφού η σωματική επαφή και κυρίως το στοματικό φιλί, η ανάσα και τα σταγονίδια που εκπέμπει ο ένας και ο άλλος κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης αντιλαμβάνεστε ότι έχουν υψηλό ρίσκο επικινδυνότητας για τη μετάδοση του ιού».

Με βάση αυτό το σκεπτικό, ο κ. Ασκητής συμβούλεψε ότι: «Eίναι καλό να αποφεύγονται οι ευκαιριακές, τυχαίες και απρόσμενες σεξουαλικές επαφές με ανθρώπους που δεν ξέρουμε».

Αναφορικά με την περίοδο της καραντίνας διευκρίνισε ότι: «H μονογαμία κέρδισε σημαντικό έδαφος και ήταν η μοναδική μορφή σχέσης που φάνηκε να αυξάνει σε σχέση με τη γενικότερη πτώση του σεξ που άγγιξε το 40-50% της συχνότητας των επαφών που είχαν τα ζευγάρια προ κορονοϊού».

Το νυχτερινό lockdown φαίνεται να έχει αναζωογονήσει τις σχέσεις των ζευγαριών: «Η περίοδος που ζούμε φαίνεται να έχει διορθώσει την κατάσταση κατά 15%. Τα ζευγάρια φαίνεται να έχουν σεξουαλική ζωή κι αυτό ευνοείται από το κλείσιμο στο σπίτι το βράδυ».