11/Ιούλ/20
Ο σεξολόγος Θάνος Ασκητής προτείνει να μείνουμε μακριά από τα one night stand...

Ο σεξολόγος Θάνος Ασκητής προτείνει να μείνουμε μακριά από τα one night stand…

Το να φοράμε μάσκα σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους σύμφωνα με τον σεξολόγο Θάνο Ασκητή δεν αρκεί, αφού χρειάζεται μείνουμε μακριά κι από τα one night stand.

Τους τρόπους με τους οποίους ο κορονοϊός επηρεάζει τη σεξουαλική μας ζωή ανέλυσε ο γνωστός ψυχίατρος, στην εκπομπή “Πάμε Δανάη!” στο Mega, αναφέροντας: «Η σεξουαλική ζωή περιορίζεται τόσο βιολογικά όσο και ψυχολογικά την περίοδο της πανδημίας, διότι υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης, αφού η σωματική επαφή και κυρίως το στοματικό φιλί, η ανάσα και τα σταγονίδια που εκπέμπει ο ένας και ο άλλος κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης αντιλαμβάνεστε ότι έχουν υψηλό ρίσκο επικινδυνότητας για τη μετάδοση του ιού».

Με βάση αυτό το σκεπτικό, ο κ. Ασκητής συμβούλεψε ότι: «Eίναι καλό να αποφεύγονται οι ευκαιριακές, τυχαίες και απρόσμενες σεξουαλικές επαφές με ανθρώπους που δεν ξέρουμε».

Αναφορικά με την περίοδο της καραντίνας διευκρίνισε ότι: «H μονογαμία κέρδισε σημαντικό έδαφος και ήταν η μοναδική μορφή σχέσης που φάνηκε να αυξάνει σε σχέση με τη γενικότερη πτώση του σεξ που άγγιξε το 40-50% της συχνότητας των επαφών που είχαν τα ζευγάρια προ κορονοϊού».

Το νυχτερινό lockdown φαίνεται να έχει αναζωογονήσει τις σχέσεις των ζευγαριών: «Η περίοδος που ζούμε φαίνεται να έχει διορθώσει την κατάσταση κατά 15%. Τα ζευγάρια φαίνεται να έχουν σεξουαλική ζωή κι αυτό ευνοείται από το κλείσιμο στο σπίτι το βράδυ».

loading...

Κάντε Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *