03/Σεπ/21
Πρώην ιερέας αποκαλύπτει: «Κληρικοί κάνουν σ3ξ για προαγωγή»

Πρώην ιερέας αποκαλύπτει: «Κληρικοί κάνουν σ3ξ για προαγωγή»

Ένας γκέι Ρώσος πρώην ιερέας, που διέφυγε στην Ολλανδία, αφού έκανε coming out ισχυρίστηκε ότι οι ομοφοβικοί κληρικοί κάνουν σ3ξ με τους προϊσταμένους τους, για να πάρουν προαγωγή.

Ο Αλεξάντερ Ουσάτοφ ήταν ορθόδοξος ιερέας στη μητρόπολη Ροστόφ και Νοβοκερκάσκ, έως ότου παραιτήθηκε από τη θέση του, πριν από περίπου ένα χρόνο.

Εκείνη την εποχή έγραψε ένα άρθρο άποψης για το Snob, εξηγώντας ότι είχε χάσει την πίστη του, και ότι η «πίστη σε ένα ανθρωπόμορφο ουράνιο ον, που είναι θυμωμένο και εκδικείται τους ανθρώπους» είχε γίνει «κάτι ξένο και δυσάρεστο» γι’ αυτόν.

Ωστόσο σήμερα αποκάλυψε ότι αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την εκκλησία, και μάλιστα έφυγε από τη χώρα, επειδή είναι γκέι και παρενοχλήθηκε από συναδέλφους και ανώτερους.

Ο πρώην ιερέας έγραψε:«Είμαι γκέι και δεν ένιωσα ποτέ ασφαλής στη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, και τα τελευταία χρόνια έγινα αντικείμενο δίωξης από τον Μητροπολίτη και τη συνοδεία του, που γνώριζαν τον προσανατολισμό μου».

Ο ίδιος είπε ότι είχε κάνει coming out στον Μητροπολίτη Mercurius, του οποίου το κοσμικό όνομα είναι ο Ιγκόρ Ιβάνοφ, επικεφαλής της επισκοπής Ροστόφ και Νοβοκερκάσκ, για τον οποίο σύντομα ότι «λυπάται».

Ο Ουσάτοφ ισχυρίστηκε ότι ήταν σύνηθες οι ιερείς στη ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία να κοιμούνται με ανώτερους ηγέτες εκκλησιών για προαγωγή.Έγραψε: «Οι ομοφυλόφιλοι στην ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία βρίσκονται σε διπλή κατάσταση.

«Από τη μία πλευρά, όλοι γνωρίζουν την ύπαρξη του ομοφυλόφιλου λόμπι και την ευκαιρία να κάνουν μια εύκολη καριέρα, αφού περάσουν από το κρεβάτι του επισκόπου.

«Από την άλλη πλευρά, οι πιο δραστήριοι ενορίτες της εκκλησίας είναι ένθερμοι ομοφοβικοί και στηριζόμενη σε αυτούς, η εκκλησία χτίζει από μόνη της ένα προπύργιο παραδοσιακής σ3ξουαλικής ηθικής».

Ο Ουσάτοφ είπε ότι ένας άλλος ιερέας, που κοιμόταν με άλλους άντρες, επειδή γνώριζε τη σ3ξουαλικότητά του, αφού έκανε coming out, έκανε «καταγγελία».

Είπε: «Δεν του άρεσε το γεγονός ότι μιλούσα με τα παιδιά που είχε σε επίβλεψη και από ζήλια, άρχισε να διαδίδει ψευδείς φήμες για μένα, να τρομάζει τον Μητροπολίτη και μάλιστα να γράφει καταγγελίες… Νομίζω ότι εκφοβίστηκε από την πιθανότητα της δικής του έκθεσης.»

Ο Ουσάτοφ κατηγορήθηκε για «υποστήριξη του [ηγέτη της πολιτικής αντιπολίτευσης] Ναβάλνι, για προπαγάνδα ιδεών της αντιπολίτευσης, και της ΛΟΑΤ+ εκστρατείας μεταξύ νέων».

Απολύθηκε, και τελικά ο πρώην ιερέας φοβόταν τόσο πολύ τις επιπτώσεις, που διέφυγε από τη χώρα.

Ένας εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Mercurius αρνήθηκε ότι ο ηγέτης ήξερε ποτέ ότι ο Ουσάτοφ ήταν ομοφυλόφιλος, επιμένοντας ότι αν το ήξερε, θα είχε χάσει τη δουλειά του «πολύ καιρό» τώρα.

Πρόσθεσε: «Ένας ομοφυλόφιλος ιερέας θα είχε ζητηθεί από καιρό να αφαιρέσει τον σταυρό, αν δεν μπορούσε να φορέσει το παντελόνι του».

Παρά όλα όσα έχει περάσει, ο ομοφυλόφιλος πρώην ιερέας διαμένει πια στις Κάτω Χώρες και είπε ότι απολαμβάνει να είναι ο αληθινός εαυτός του, «τον οποίο στερήθηκα για 30 χρόνια που ήμουν στην εκκλησία».

Ο Ουσάτοφ πρόσθεσε: «Άνθρωποι που προσπάθησαν να με βλάψουν, αντίθετα, με βοήθησαν να ελευθερωθώ και να βρω μια νέα, πιο ικανοποιητική ζωή.

«Δεν έχω μνησικακία εναντίον τους, τώρα οι σκέψεις μου είναι γεμάτες με τουλίπες, μύλους και επιστημονικές ιδέες».

Πηγή:in.gr

Ετικέτες:

#ιερέας
loading...

Κάντε Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *