19/Νοέ/22
ΣΟΚ! Είχε στύση για εννέα ολόκληρες ημέρες

ΣΟΚ! Είχε στύση για εννέα ολόκληρες ημέρες

Ένας 35χρονος Βρετανός κατάφερε να γίνει είδηση, αφού πέφτοντας από τη μηχανή του, τραυμάτισε το πέος του με αποτέλεσμα να έχει στύση διάρκειας εννέα ημερών!Η πτώση από τη μοτοσικλέτα του και ο τραυματισμός των γεννητικών του οργάνων είχε ως αποτέλεσμα μια στύση διάρκειας… εννέα ημερών για έναν 35χρονο Βρετανό, όπως αποκαλύφθηκε από την έκθεση του περιστατικού που δημοσιεύθηκε στο Case Reports in Urology.

Ο μώλωπας που δημιουργήθηκε στο περίνεο από το ατύχημα προκάλεσε συνεχή ροή του αίματος στο πέος του για εννέα συνεχόμενες ημέρες, πριν τελικά ο άνδρας απευθυνθεί σε νοσοκομείο του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου προσήλθε με στύση τετάρτου βαθμού (το πέος είναι τελείως σκληρό και άκαμπτο). Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί στην ιατρική κλίμακα, γνωστή ως Δείκτη Σκληρότητας Στύσης, για εννέα συνεχείς ημέρες.

Η έκθεση περιγράφει πως, αν και η στύση δεν προκαλούσε πόνο, ο άνδρας ένιωθε «ήπια δυσφορία στο περπάτημα», με τους γιατρούς που εξέτασαν τον 35χρονο να δηλώνουν, μεταξύ άλλων, ότι υπήρχε ένα επιφανειακό αιμάτωμα (αιμορραγία) στο όσχεο και στη βάση του πέους.

Στο σημείο αυτό πρέπει να σημειώσουμε ότι στο 95% των περιπτώσεων, παρατηρείται πριαπισμός χαμηλής ροής, ο οποίος συνήθως οφείλεται σε φάρμακα για τη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας και νευρολογικών παθήσεων και θεωρείται αρκετά επικίνδυνος.

Ωστόσο, ο 35χρονος άνδρας έπασχε από πριαπισμό υψηλής ροής, που είναι λιγότερο επικίνδυνος και συμβαίνει όταν τα αιμοφόρα αγγεία που περιβάλλουν τα γεννητικά όργανα έχουν διαρραγεί λόγω φυσικού τραύματος.

Το ιδιαίτερο στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι, ενώ το 60% τέτοιων περιστατικών επιλύονται μόνα τους, ο 35χρονος άνδρας επέλεξε μια επεμβατική θεραπεία, η οποία περιελάμβανε καθετήρα για τη διαλογή των αρτηριών που τροφοδοτούσαν τη στύση, δημιουργώντας έτσι θρόμβους αίματος που θα εμποδίσουν τη ροή του αίματος στα περάσματα.

Στη συνέχεια, οι γιατροί χρησιμοποίησαν δύο ακόμα εργαλεία για να αντιμετωπίσουν τη συγκέντρωση του αίματος στα αιμοφόρα αγγεία, με την κατάσταση του 35χρονου να βελτιώνεται άμεσα. Ωστόσο, το χρονικό διάστημα που χρειάστηκε μέχρι ο Βρετανός να μπορέσει να χρησιμοποιήσει και πάλι φυσιολογικά το πέος του ήταν αρκετό.

Ετικέτες:

#στύση
loading...

Κάντε Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *