17/Νοέ/22
Τα αφροδισιακά αρώματα που αυξάνουν τη σεξουαλική λίμπιντο...

Τα αφροδισιακά αρώματα που αυξάνουν τη σεξουαλική λίμπιντο…

Η ερωτική επιθυμία γεννιέται από την διέγερση όλων των αισθήσεων και όχι μόνο της γεύσης. Η όσφρηση και η αφή παίζουν εξίσου σημαντικό ρόλο. Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο έχει παρατηρηθεί εμπειρικά – χωρίς ωστόσο να έχει τεκμηριωθεί επιστημονικά – ότι το μασάζ με αιθέρια έλαια επενεργεί τονωτικά στην ερωτική διάθεση προφανώς λόγω της γενικότερης χαλάρωσης που προκαλεί.

Τα αιθέρια έλαια που θεωρούνται περισσότερο κατάλληλα είναι τα λεγόμενα «γλυκά» π.χ. σάνταλο, λεβάντα, τριαντάφυλλο σε αντίθεση με τα «ξινά» στα οποία ανήκουν τα έλαια εσπεριδοειδών.

Το σάνταλο είναι αειθαλές δέντρο με μικρά μοβ άνθη. Φημίζεται για τις καταπραϋντικές και τονωτικές ιδιότητές του, ενώ χρησιμοποιείται και ως συστατικό αρωμάτων. Το αιθέριο έλαιό του αναδύει ένα άρωμα απαλό, γλυκό και αισθησιακό. Ο συνδυασμός του με το ylang ylang (τρεις σταγόνες από το κάθε αιθέριο έλαιο στον αρωματικό λύχνο) θεωρείται ότι βοηθά στη δημιουργία ζεστής και ρομαντικής ατμόσφαιρας.

Το αιθεριο ελαιο λεβάντας χρησιμοποιείται μεταξύ άλλων για να διώχνει την ένταση, να απαλύνει το άγχος, να ανακουφίζει τους μυϊκούς πόνους, αλλά και να εναρμονίζει τις αισθήσεις. Του αποδίδεται και αφροδισιακή δράση, ενώ θεωρείται ότι συνδυάζεται ωραία και με το αιθέριο έλαιο βανίλιας που επίσης θεωρείται ότι συμβάλλει στην τόνωση του αισθησιασμού.

Το τριαντάφυλλο συχνά ονομάζεται και «αιθέριο έλαιο της αγάπης». Θεωρείται ότι αυξάνει την επιθυμία, βελτιώνει τη διάθεση, ενώ καταπολεμά το άγχος και την ένταση.

Να σημειωθεί ότι τα αιθέρια έλαια δεν εφαρμόζονται ποτέ απευθείας στο δέρμα, αλλά πάντοτε διαλύονται σε έλαιο βάσης π.χ. αμυγδαλέλαιο, βερικοκέλαιο, νυχτολούλουδο, ροδακινέλαιο, τζοτζόμπα, αλόη.

loading...

Κάντε Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *