28/Νοέ/22
Τα 10 πράγματα που πρέπει να κάνεις πριν από το σεξ για να έχεις οργασμό

Τα 10 πράγματα που πρέπει να κάνεις πριν από το σεξ για να έχεις οργασμό

Στη θεωρία, το σεξ είναι κάτι εύκολο. Βρίσκεις κάποιον που σου αρέσει, σιγουρεύεσαι ότι του αρέσεις κι εσύ και αποφασίζετε για την ερωτική σας συνεύρεση από κοινού. Πρακτικά όμως τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα από όσο πιστεύουμε. Πολλές φορές αυτό σχετίζεται με όλα όσα κάνουμε πριν από την σεξουαλική πράξη και όχι τόσο κατά τη διάρκειά της.

Ποια είναι όμως αυτά; Δυο θεραπευτές σεξ, ο Isiah McKimmie και η Vanessa Marin, εξηγούν στο Insider όλα όσα πρέπει να κάνεις πριν από το σεξ αν θέλεις να φτάσεις πιο εύκολα σε οργασμό.

Σιγουρέψου ότι θέλετε και οι δύο

Η συναίνεση είναι πολύ σημαντική στην σεξουαλική πράξη. “Χρειάζεσαι συναίνεση για να ξέρεις με τι αισθάνεται άνετα ο άλλος, μέχρι που είναι πρόθυμος να φτάσει και τι δεν θέλει” αναφέρει ο McKimmie. Είναι σημαντικό για την ασφάλεια και την άνεσή μας αλλά και για την απόλαυση της εμπειρίας. Για αυτό και θα πρέπει να μιλάμε ανοιχτά και κατά τη διάρκεια της πράξης, όχι μόνο πριν από το σεξ.

Μάθε μόνη σου πώς έρχεσαι σε οργασμό

Η εξερεύνηση του σώματός μας είναι το κλειδί για όλα όσα συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της κορύφωσης. Αν θέλεις να έρθεις σε οργασμό κατά την σεξουαλική πράξη θα ήταν καλό να ξέρεις πώς μπορεί αυτό να συμβεί. Αυτό δεν θα το κάνει απλά εύκολο σαν διαδικασία αλλά θα μπορείς να μιλήσεις πιο ελεύθερα στον παρτενέρ σου για το τι χρειάζεται να κάνει για σένα.

Κάνε εξετάσεις

Οι τακτικές επισκέψεις στον γιατρό, ειδικά αν υπάρχει έντονη σεξουαλική δραστηριότητα, μας βοηθούν να είμαστε ήσυχες για τον κίνδυνο να μεταδώσουμε κάτι.

Επιβεβαίωσε ότι ο παρτενέρ σου είναι υγιής

Αντίστοιχα, δεν θα υπάρχει η παραπάνω ανησυχία και για τον παρτενέρ μας εφόσον κάνει κι εκείνος το ίδιο. Το να μιλάμε για σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα στην αρχή μπορεί να είναι δύσκολο αλλά αξίζει τον κόπο.

Σιγουρέψου ότι είσαι ερεθισμένη

Το να δώσουμε στον εαυτό σας το χρόνο για αυτο-λίπανση είναι σημαντικό. Αν η διείσδυση είναι το ζητούμενο στην σεξουαλική πράξη θα πρέπει να σιγουρευτούμε ότι είμαστε ερεθισμένες πριν κάνουμε σεξ. “Πολλά ζευγάρια έχουν την τάση να βιάζονται αλλά οι γυναίκες έχουν διαφορετικά επίπεδα λίπανσης” αναφέρει η Marin. “Κάποιες μπορεί να τα καταφέρουν κατευθείαν αλλά οι περισσότερες χρειάζεται να επιβεβαιώσουν ότι είναι πλήρως ερεθισμένες πριν συμβεί οποιαδήποτε διείσδυση” συμπληρώνει. Το αντίθετο μπορεί να προκαλέσει πόνο για αυτό καλό είναι να δώσουμε χρόνο στο εαυτό μας για να… ζεσταθεί. Αν δεν μπορεί να συμβεί εύκολο από μόνο του μπορούμε να αναζητήσουμε βοήθεια σε κάποιο λιπαντικό.

Γυμνάσου

Η άσκηση έχει θετικά αποτελέσματα σε πολλά πράγματα και ανάμεσα σε αυτά και στο σεξ. Αν υπάρχει μια μέρα για την οποία ξέρουμε ότι υπάρχει πιθανότητα να κάνουμε σεξ, δεν είναι κακό να κάνουμε λίγη γυμναστική είτε πηγαίνοντας στο γυμναστήριο ή απλά για περπάτημα.

Προσπάθησε να περάσεις χρόνο με τον παρτενέρ σου

Περνώντας χρόνο ως ζευγάρι θα βελτιώσει την ερωτική μας ζωή. Είναι σημαντικό να μένουμε οι δυο μας για να αναπτύσσονται οι ισχυρότεροι δεσμοί. Ειδικά όταν μιλάμε για μακροχρόνιες σχέσεις. Ακόμα και αν ο χρόνος που θα περάσουμε μαζί με τον σύντροφό μας δεν έχει ως ζητούμενο το σεξ, η επαφή θα έχει επίδραση στην καλύτερη ερωτική μας ζωή.

Πάρε χρόνο για τον εαυτό σου

Αν νιώθουμε κάποιες φορές κατά τη διάρκεια του σεξ να μην έχουμε επαφή με τον σύντροφό μας ίσως χρειάζεται να κρατήσουμε λίγα λεπτά για τον εαυτό μας πριν από την ερωτική πράξη. “Κάποιες φορές προτείνω στους ασθενείς μου να πάρουν πέντε λεπτά και να κάνουν κάτι που δεν έχει σχέση με κανενός είδους ηλεκτρονική συσκευή” αναφέρει η Marin. “Να επικεντρωθεί στην αναπνοή του, να κάνει λίγο διαλογισμό, ίσως να αρχίσει να φαντασιώνεται, να κάνει yoga ή stretching ή πράγματα σαν αυτά.

Κάνε επιπλέον προσπάθεια να είσαι “παρούσα” κατά την σεξουαλική πράξη

“Πάρε χρόνο για να περάσεις σε αυτό που συμβαίνει για να είσαι πραγματικά παρούσα τόσο για το σώμα σου όσο και για τον παρτενέρ σου. Μπορούμε να παρασυρθούμε τόσο πολύ από τις σκέψεις μας που να μην είμαστε πραγματικά εκεί όταν κάνουμε σεξ” εξηγεί ο McKimmie. “Ακόμα κι αν κάνεις κάτι όπως ένα ντους πριν από το σεξ μπορεί να βοηθήσει να μπεις σε άλλη διάθεση ή να παίρνοντας βαθιές ανάσες και με το να είσαι συγκεντρωμένη στον εαυτό σου ή απλά με το να κάθεσαι και να κοιτάς τον παρτενέρ σου στα μάτια. Δεν το κάνουμε συχνά αυτό και είναι ένας απίστευτα δυνατός τρόπος να έρθουμε κοντά και να ενισχύσουμε την σεξουαλική μας εμπειρία.”

Σκέψου τι θέλεις να κερδίσεις από το σεξ

Είναι εύκολο να σκεφτούμε το σεξ σαν κάτι που μετρά μόνο τη στιγμή που συμβαίνει παρά ως κάτι που έχει επίδραση και σε άλλα κομμάτια της ζωής μας. Το πώς σκεφτόμαστε όμως για το σεξ γενικά έχει μεγάλη σημασία για το είδος του σεξ που καταλήγουμε να έχουμε -και μέρος αυτού εξαρτάται από το τι είναι αυτό που ακριβώς θέλουμε να κερδίσουμε από το σεξ. “Πολλές φορές καταλήγουμε να κάνουμε σεξ που δεν είναι απολαυστικό” αναφέρει η Marin. “Έχει τεράστια και δυνατή επίδραση στις ζωές μας οπότε το να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να συνειδητοποιούμε ‘αυτό είναι που μας συμβαίνει’ είναι σημαντικό κίνητρο.”

Ετικέτες:

#οργασμός #σεξ
loading...

Κάντε Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Προτεινόμενα Άρθρα