11/Δεκ/20
Τρία πράγματα που συμβαίνουν στον εγκέφαλο

Τρία πράγματα που συμβαίνουν στον εγκέφαλο, όταν φλερτάρουμε…

Τι συμβαίνει στον εγκέφαλό μας όταν φλερτάρουμε; Ένας γνωστός και καταξιωμένος ανθρωπολόγος, ο David Givens, αναφέρει πως το φλερτ έχει τις ρίζες του 500 εκατομμύρια χρόνια πριν. Αυτό σημαίνει πως οι άνθρωποι φλερτάρουν εδώ και εκατομμύρια χρόνια και μάλιστα ο γνωστός ανθρωπολόγος προσπαθεί να μας εξηγήσει τι συνέβαινε και τι συμβαίνει στο μυαλό μας όταν φλερτάρουμε.

1)Όταν επικοινωνούμε με τους άλλους ανθρώπους το μυαλό αναπτύσσει το ένστικτο του να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε τον συνομιλητή μας ή να τον εγκαταλείψουμε, γιατί δεν μας κέντρισε αρκετά το ενδιαφέρον. Αυτό το ένστικτο υπάρχει σε όλους τους ανθρώπους.

2) Αφού κυριαρχήσει αρχικά το συναίσθημα του φόβου, στη συνέχεια αυτό περνάει και ο εγκέφαλος προσπαθεί να καταλάβει ποιο πάθος έπεται. Θέλουμε να φάμε, να ερωτευτούμε ή να κάνουμε σεξ. Η ντοπαμίνη αρχίζει να παράγεται και σήματα στέλνονται στον άνθρωπο που έχουμε απέναντί μας και αφορούν τη σχέση που πρόκειται να αναπτυχθεί μεταξύ σας.

3)Αφου στην αρχή κυριαρχεί ο φόβος , στη συνέχεια το σώμα παίρνει τα ηνία για να δείξει στο συνομιλητή μας αν ενδιαφερόμαστε. Αυτό ονομάζεται γλώσσα σώματος, η οποία αποκαλύπτει το πώς αισθανόμαστε την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, αν δηλαδή έχουμε φιλικές, ερωτικές ή εχθρικές διαθέσεις για κάποιον.

Όλα τα παραπάνω συμβαίνουν στον εγκέφαλό μας ασυναίσθητα. Μόλις περάσουν τα πρώτα λεπτά και καταλάβουμε αν μας ενδιαφέρει ο άνθρωπος που έχουμε απέναντί μας και θέλουμε να τον φλερτάρουμε πιο έντονα, τότε το συνειδητό παίρνει τα ηνία και δρα.

loading...

Κάντε Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *