01/Δεκ/22
Γιατί το σημαντικότερο πράγμα μετά το σεξ

Γιατί το σημαντικότερο πράγμα μετά το σεξ, είναι να ουρούμε;

Πολλές φορές έχουμε διαβάσει ότι είναι σημαντικό να ουρούμε μετά το σεξ – ιδιαίτερα οι γυναίκες. Στην πραγματικότητα, βέβαια, δεν είναι απλώς σημαντικό, αλλά απαραίτητο (ειδικά για τις γυναίκες) γιατί με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να αποφύγουμε ουρολοιμώξεις.

Τι είναι ουρολοίμωξη;

Πρόκειται για λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος από παθογόνους μικροοργανισμούς, όπως τα βακτήρια, τους μύκητες και σπανιότερα τους ιούς.

Κατά τη διάρκεια του σεξ, βακτήρια μπορεί να περάσουν από τα γεννητικά όργανα στην ουρήθρα, δηλαδή τον σωλήνα που συνδέει την ουροδόχο κύστη με το εξωτερικό του σώματος. Η ούρηση, λοιπόν, μπορεί να αποβάλλει τα βακτήρια αυτά, βοηθώντας μας να γλιτώσουμε τον κίνδυνο.

Παρότι οι γυναίκες είναι περισσότερο επιρρεπείς σε ουρολοιμώξεις, επειδή η γυναικεία ουρήθρα είναι πολύ μικρότερη κι οι άνδρες είναι σημαντικό να επισκέπτονται την τουαλέτα αμέσως μετά την επαφή – όχι σε διάστημα μεγαλύτερο της μισής ώρας.

Φυσικά, η ούρηση δεν περιορίζει την πιθανότητα εγκυμοσύνης – τα σπερματοζωάρια ταξιδεύουν από το έξω τραχηλικό στόμιο, που αποτελεί την πύλη του έσω γεννητικού συστήματος της γυναίκας, και πορεύονται μέσω του αυλού του τραχήλου και της κοιλότητας της μήτρας προς τις σάλπιγγες. Δεν πλησιάζουν την ουρήθρα, δηλαδή.

loading...

Κάντε Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *