26/Νοέ/22
Σεξ στο διάστημα: Αδύνατο

Σεξ στο διάστημα: Αδύνατο, μη πρακτικό ή απλά μια γενικά κακή ιδέα;

Οταν πρόκειται για την αποστολή ανθρώπων στο διάστημα, η ανάγκη για σεξ θα πρέπει να συμπεριληφθεί ανάμεσα σε μια ποικιλία φυσικών ανθρώπινων λειτουργιών και πώς μπορούν οι αστροναύτες (προς το παρόν) να τις αντιμετωπίσουν στο σκληρό περιβάλλον του διαστήματος.

Κάτι τέτοιο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για μακροχρόνιες αποστολές που διαρκούν εβδομάδες ή και μήνες. Η εφίδρωση, η έμμηνος ρύση και η ούρηση/αφόδευση είναι όλες οι φυσικές ανθρώπινες σωματικές διεργασίες που λαμβάνουν χώρα είτε στο διάστημα είτε στο έδαφος, και δεν υπάρχει περίπτωση να τις αποφύγει κανείς όσο βρίσκεται εκεί έξω. Όπως είναι κατανοητό, τα διαστημόπλοια και οι στολές είναι προετοιμασμένα για να αντιμετωπιστούν αυτές οι ανάγκες.

Πόσο εφικτό είναι το σεξ στο διάστημα;
Ωστόσο, υπάρχει μια άλλη φυσική ανθρώπινη ανάγκη που έρχεται με τη δική της σειρά προβλημάτων σε ένα διαστημόπλοιο σε μικροβαρύτητα. Εδώ στη Γη, το σεξ μπορεί να αποτελεί μια απόλαυση, ωστόσο στο διάστημα, ο κατάλογος των πιθανών προβλημάτων που θα μπορούσε να προκαλέσει είναι ατελείωτος. Παρ ‘όλα αυτά, έρχεται η μέρα που οι διαστημικές αποστολές θα μπορούσαν να διαρκέσουν πέντε χρόνια ή και περισσότερο, αν όχι δεκαετίες, και τα θέματα του σεξ και της αναπαραγωγής θα πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Η ανθρωπότητα στέλνει αποστολές στο διάστημα από το 1961, σε ομάδες των δύο ή και περισσότερων κάθε φορά από το 1964, αναφέρει το grunge.com. Και φυσικά, εδώ και δεκαετίες, πληρώματα διαστημικών αποστολών έχουν κατά καιρούς συμπεριλάβει άνδρες και γυναίκες. Ως εκ τούτου, υπήρχαν δεκαετίες ευκαιριών για τους αστροναύτες να κάνουν το απόλυτο πείραμα της επιστήμης. Το έχει κάνει όμως κανείς αυτό το πείραμα ποτέ; «Όχι στο διαστημικό πρόγραμμα των ΗΠΑ», δήλωσε η εκπρόσωπος της NASA στον αρθρογράφο της The Straight Dope, Cecil Adams, το 1997.

Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους το σεξ στο διάστημα θα είναι αδύνατο, μη πρακτικό ή απλά μια γενικά κακή ιδέα. Πρώτα απ ‘όλα είναι το θέμα της μικροβαρύτητας, το οποίο η Άνταμς σημείωσε αμέσως ότι δεν ήταν απαραιτήτως ένα ανυπέρβλητο πρόβλημα, γράφοντας: «Δώσε μου 10 λεπτά και λίγη κολλητική ταινία και στοιχηματίζω ότι θα κάτι θα βρω». Υπάρχει, επίσης, η έλλειψη ιδιωτικότητας, το γεγονός ότι οι αστροναύτες είναι συνεχώς ξύπνιοι και το γεγονός ότι το σεξ περιλαμβάνει την παραγωγή και την αποβολή σωματικών υγρών. Με λίγα λόγια, από πρακτική άποψη, οι διαστημικές αποστολές και το σεξ δεν είναι συμβατά μεταξύ τους.

Σε τι επίπεδο βρίσκονται οι έρευνες για το σεξ στο διάστημα;
Προς το παρόν, οι περισσότεροι αστροναύτες περνούν περίπου έξι μήνες στις αποστολές τους, σύμφωνα με το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι. Αλλά η διαστημική κοινότητα έχει στραμμένα τα μάτια της στον Άρη, τόσο για ανθρώπινη εξερεύνηση όσο και πιθανώς ανθρώπινη εγκατάσταση. Αυτό σημαίνει ότι η επιστήμη ασχολείται με όλες τις πτυχές του σεξ -ή πιο συγκεκριμένα, της αναπαραγωγής- στο διάστημα. Μερικά από τα προβλήματα που λαμβάνονται υπόψη περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τις επιδράσεις της ακτινοβολίας στα αναπαραγωγικά όργανα, πώς επηρεάζει η μικροβαρύτητα την ωορρηξία (τα θηλυκά ποντίκια σταμάτησαν την ωορρηξία όταν έφτασαν στο διάστημα) και την ανάπτυξη του εμβρύου στη μικροβαρύτητα.

Ο Kris Lehnhardt, επίκουρος καθηγητής στο τμήμα ιατρικής έκτακτης ανάγκης στο The George Washington University School of Medicine and Health Sciences, δήλωσε στο Space.com ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να αναβάλλουμε αυτήν τη συζήτηση. «Εάν θέλουμε να ταξιδεύουμε και να ζούμε μόνιμα στο διάστημα, αυτό είναι ένα κρίσιμο ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε και το οποίο δεν έχει ακόμη μελετηθεί πλήρως», είπε.

loading...

Κάντε Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *