12/Οκτ/20
Αυτά είναι τα 10 πράγματα που προκαλλεί ο εθισμός του πορνό

Αυτά είναι τα 10 πράγματα που προκαλλεί ο εθισμός του πορνό, στην προσωπική μας ζωή…

Οι ιστοσελίδες ερωτικού περιεχομένου έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας αρκετών ανθρώπων. Ερευνητές λοιπόν με έδρα τους το Πανεπιστήμιο του Cambridge μελέτησαν τα εγκεφαλογραφήματα ατόμων εθισμένων στο πορνό και κατέληξαν στο απίστευτο κι όμως αληθινό συμπέρασμα πως αυτό που συνέβαινε μέσα στα κεφάλια τους, δεν διαφέρει καθόλου από το αντίστοιχο των εθισμένων σε ναρκωτικές ουσίες.

Οι επιστήμονες του Cambridge συμβουλεύτηκαν συμπληρωματικά την έρευνα μιας διαδικτυακής κοινότητας του Reddit ονόματι NoFap, μιας μικροκοινωνίας η οποία αντανακλά ξεκάθαρα τις συνέπειες του πορνό. Τα αποτελέσματα που βγήκαν αποδεικνύουν για ακόμη μια φορά πως όπως οτιδήποτε απολαυστικό ξεπερνά τα όρια, έτσι και το πορνό τελικά είναι ντόπα και θέλει προσοχή, γιατί επηρρεάζει τον εγκέφαλο. Πιο συγκεκριμένα το πορνό μπορεί να επηρεάσει το μυαλό, το κορμί, τις σχέσεις και τις ζωές.

Η έρευνα έβγαλε τα εξής αποτελέσματα:

1)Όσοι εθίζονται στο πορνό τείνουν να χάνουν το ερωτικό τους ενδιαφέρον προς τον ίδιο σύντροφο. Αυτοί που δεν παρακολουθούν πορνό δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα διέγερσης. Οι ταινίες ερωτικου περιεχομένου δημιουργούν στο θεατή την ψευδαίσθηση αναζήτησης για κάτι νέο.

2) Ένας στους πέντε ανθρώπους που βλέπουν πορνό τακτικά παραδέχτηκαν πως αισθάνονται ότι εξουσιάζονται από τις ερωτικές τους επιθυμίες.

3)Το 12% των μελών της κοινότητας No Fap ανέφεραν πως παρακολουθούσαν πορνό στο διαδίκτυο τουλάχιστον 5 ώρες κάθε εβδομάδα. Το 59% αυτών ήταν από 4 μέχρι 15 ώρες.

4)Σχεδόν το 50% των NoFapers δεν έκανε ποτέ αληθινό σεξ. Η μοναδική τους εμπειρία ήταν η ψηφιακή.

5)Το 42% των ανδρών που συμμετείχαν στην έρευνα του Cambridge ήταν φοιτητές, οι οποίοι παραδέχτηκαν ότι επισκέπτονται τακτικά ιστοσελίδες ερωτικού περιεχομένου.

6)To 53% των NoFapers άρχισαν να κάνουν το πορνό συνήθεια που έγινε λατρεία κάπου ανάμεσα στα 12 και τα 14 τους χρόνια. Ένα 16% δήλωσε πως είχε ξεκινήσει νωρίτερα.

7)Το 64% ήταν κατηγορηματικό: Με το πέρασμα του χρόνου οι αναζητήσεις τους στο θέαμα αυτό γίνονται πιο ακραίες ή αποκλίνουσες.

8)Για τις ηλικίες μεταξύ 27-31 καταγράφηκε πως το 19% υπέφερε από πρόωρη εκσπερμάτωση, το 25% είχε χάσει το ενδιαφέρον του για σεξ με τη σύντροφό του, το 31% δυσκολευόταν να έρθει σε οργασμό και το 34% αντιμετώπιζε στυτική δυσλειτουργία.

9)Το 60% δηλώνει ότι οι σεξουαλικές του λειτουργίες βελτιώθηκαν, όταν αποφάσισαν να αυνανίζονται μπροστά σε μια «γυμνή» οθόνη.

10)Το 67% μάλιστα ανέφερε ότι ένιωσε να έχει πλέον περισσότερη ενέργεια και παραγωγικότητα.

loading...

Κάντε Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Προτεινόμενα Άρθρα