26/Νοέ/22
Αυτός είναι ο λόγος που τα ζευγάρια σταματούν να κάνουν σεξ...

Αυτός είναι ο λόγος που τα ζευγάρια σταματούν να κάνουν σεξ…

Το σεξ μπορεί να εξαφανιστεί από τη σχέση και δεν είναι κάτι που συμβαίνει από τη μία στιγμή στην άλλη.

Πώς περνά ένα ζευγάρι από το καυτό παθιασμένο σεξ στην απόλυτη ξηρασία; Πώς πάμε από το «δεν αντέχω μακριά σου» στο «έχω πονοκέφαλο»; Όχι τόσο εύκολα όσο πιστεύουμε. Το βασικό πρόβλημα είναι ότι ένα ζευγάρι φτάνει σε αυτό το σημείο, και ενώ υποφέρει και νιώθει ανικανοποίητο, κάνει πως δεν βλέπει το πρόβλημα, μέχρι που φτάνει στο μη περαιτέρω.

Ποιος είναι ο λόγος που σταματά το σεξ στη σχέση;

Κάθε ζευγάρι είναι ξεχωριστό και εξελίσσεται με διαφορετικό τρόπο. Αν μιλάμε για περιπτώσεις συμβίωσης και αρκετών χρόνων μαζί, το κλασικό αίτιο είναι ένα. Η εξόντωση της καθημερινότητας. Η δουλειά, το άγχος, η ρουτίνα. Προτιμάς να κοιμηθείς ή να ξεχάσεις την κακή μέρα που είχε με λίγο Netflix bingewatching.

Και θα μου πείτε τώρα, ότι όλο αυτό είναι αναπόφευκτο και δεν υπάρχει γυρισμός. Εφόσον κουραζόμαστε και μπαίνουμε σε μία ρουτίνα, κάποια στιγμή θα σταματήσει και το σεξ. Η αλήθεια είναι όμως ότι όλα είναι θέμα σωστής προσέγγισης. «Αυτό που συμβαίνει συνήθως στα ζευγάρια είναι ότι αντί να καλλιεργήσουν τη σχέση τους, απλώς μπαίνουν σε αυτή και συνυπάρχουν. Συνεπώς, το σεξ γίνεται μία αγγαρεία στην οποία πρέπει να βάλουν τικ», εξηγεί η οικογενειακή θεραπεύτρια Δρ. Dana McNeil. Αν βάλεις μέσα στην εξίσωση διαφωνίες που δεν επιλύονται και αρνητικά συναισθήματα που δεν εκφράζονται, δεν θέλει και πολύ να φτάσεις στην αποχή.

Υπάρχει λύση;

Σε όλα τα πράγματα υπάρχει λύση, αρκεί να υπάρχει αμοιβαία διάθεση για αλλαγή. Το πρώτο βήμα είναι να αναγνωρίσετε το πώς νιώθετε χωρίς σεξ και τι χρειάζεστε από τον σύντροφό σας. Όταν γνωρίζουμε καλά τον εαυτό μας, είναι και πιο εύκολο να φτάσουμε στη ρίζα του προβλήματος. Μόνο έτσι μπορούμε να επικοινωνήσουμε με τον σύντροφό μας και να αγγίξουμε ένα θέμα, που δεν θα έπρεπε να θεωρείται ταμπού.

Το θέμα δεν είναι να επιρρίψουμε ευθύνες, αλλά να μιλήσουμε για το πώς νιώθουμε και πώς θα μπορούσε να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Αναλαμβάνουμε και οι δύο το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί και δεν παίρνουμε αμυντική στάση. Όταν το ζευγάρι λειτουργεί ως ομάδα, μπορεί να καταφέρει πολλά.

Αν όμως, η επιθυμία και η προσπάθεια δεν είναι αμοιβαία, ίσως η απουσία σεξ είναι η βασική αφορμή για να ολοκληρωθεί η σχέση. Μπορεί να μην ταιριάζετε και να μην έχετε τις ίδιες σεξουαλικές ανάγκες. Μπορεί κάποιος να έχει πάψει να ενδιαφέρεται ερωτικά και να μην έχει άλλον τρόπο να το πει. Είναι αυτές οι περιπτώσεις όπου ο χωρισμός είναι μονόδρομος.

loading...

Κάντε Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *