21/Οκτ/22
Δε φαντάζεστε τι κοινό έχουν οι ξένες γλώσσες με το… σ3ξ!

Δε φαντάζεστε τι κοινό έχουν οι ξένες γλώσσες με το… σ3ξ!

Ισπανοί και Γερμανοί ερευνητές διαπίστωσαν πως υπάρχει μια παράδοξη σχέση μεταξύ της εκμάθησης ξένων γλωσσών και της σ3ξουαλικής πράξης.

Τόσο το πρώτο όσο και το δεύτερο ενεργοποιεί ακριβώς το ίδιο τμήμα του εγκεφάλου μας, το λεγόμενο κοιλιακό ραβδωτό σώμα. Πρόκειται για ένα από τα κέντρα της απόλαυσης που υπάρχουν στον ανθρώπινο εγκέφαλο και ενεργοποιείται επίσης όταν τρώμε γλυκά ή παίζουμε τυχερά παιχνίδια.

Οι ερευνητές από το Ερευνητικό Ινστιτούτο Βιο-Ιατρικής Bellvitge στη Βαρκελώνη και το Πανεπιστήμιο Otto von Guericke στο Μαγδεβούργο κατέληξαν στα παραπάνω συμπεράσματα έπειτα από δοκιμές που πραγματοποίησαν σε 36 ενήλικες.

«Βασικός στόχος της μελέτης ήταν να διαπιστώσουμε σε ποιο βαθμό ενεργοποιεί τα κέντρα της ανταμοιβής και των κινήτρων η εκμάθηση ξένων γλωσσών», εξηγεί ο διδακτορικός φοιτητής Pablo Ripollés από το Bellvitge.

Ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας Antoni Rodríguez τόνισε με τη σειρά του πως «οι μηχανισμοί που εντοπίστηκαν συνέβαλαν πιθανώς στην εξέλιξη της ανθρώπινης γλώσσας».

Βρείτε μας εδώ:

https://www.facebook.com/HotNewsGreece

https://www.instagram.com/hotnewsgr/

loading...

Κάντε Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *