15/Οκτ/22
ΗΠΑ: Για sex trafficking κατηγορείται ο Καναδός μεγιστάνας της μόδας Peter Nygard...

ΗΠΑ: Για sex trafficking κατηγορείται ο Καναδός μεγιστάνας της μόδας Peter Nygard…

Ο Καναδός μεγιστάνας της μόδας Peter Nygard κατηγορείται για διακίνηση και εμπορία γυναικών με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση, για εκβιασμό και άλλα εγκλήματα με στόχους δεκάδες γυναίκες και ανήλικα κορίτσια, για διάστημα μεγαλύτερο από 25 χρόνια σε τρεις χώρες, ανέφεραν οι αρχές των ΗΠΑ.

Η καναδική αστυνομία συνέλαβε τον Nygard στο Γουίνιπεγκ της Μανιτόμπα, τη Δευτέρα, κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης των ΗΠΑ βάσει της συνθήκης έκδοσης μεταξύ των χωρών. Η δικηγόρος Audrey Strauss στο Μανχάταν είπε ότι ο 79χρονος Nygard χρησιμοποίησε την επιρροή και τις επιχειρήσεις του για «πρόσληψη και συντήρηση» θυμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και τις Μπαχάμες για τη δική του σεξουαλική ικανοποίηση αλλά και των συνεργατών του. Ο Elkan Abramowitz, δικηγόρος της Nygard με έδρα τη Νέα Υόρκη, αρνήθηκε να σχολιάσει.

Ο μεγιστάνας αντιμετωπίζει επίσης αστικές κατηγορίες στο Μανχάταν για σεξουαλική κακοποίηση δεκάδων γυναικών. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες. Γεννημένος στη Φινλανδία, ο Nygard μεγάλωσε στη Μανιτόμπα όπου και δημιούργησε τις δικές του ομώνυμες εταιρείες ένδυσης και έγινε ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του Καναδά.

Οι αρχές δήλωσαν ότι τα θύματα δέχθηκαν επίθεση από τον Nygard ή τους συνεργάτες του, αφού τους χορηγήθηκαν ναρκωτικά, προκειμένου να διασφαλίσουν ότι θα ικανοποιήσουν τις σεξουαλικές του απαιτήσεις. Πρόσθεσαν δε, ότι ο Nygard στόχευε συχνά θύματα που προέρχονταν από μειονεκτικά περιβάλλοντα ή είχαν υποστεί κακοποίηση.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο εννέα κατηγοριών, ο Nygard χρησιμοποίησε πολλαπλά μέσα για τη στρατολόγηση των θυμάτων του. Αυτά φέρεται να περιελάμβαναν «Pamper Parties» που χρηματοδοτήθηκαν από την εταιρεία και πήραν το όνομά τους για τις δωρεάν υπηρεσίες φαγητού, ποτού και σπα. Στη συνέχεια τα θύματά του κρατήθηκαν παράνομα σε διάφορα ακίνητα που έχει ο ίδιος στη Μαρίνα ντελ Ρέι στην Καλιφόρνια και στις Μπαχάμες.  

Ο Νygard χρησιμοποiούσε σύμφωνα με το κατηγορητήριο απειλές για σύλληψη, βλάβη στη φήμη και αγωγές για να σιωπήσει όποιον ήθελε να τον κατηγορήσει.   Τον Φεβρουάριο, ο Nygard παραιτήθηκε από πρόεδρος της Nygard International μετά από επιδρομή του FBI στην έδρας της εταιρείας στη Νέα Υόρκη κοντά στην Times Square.

Βρείτε μας εδώ:

https://www.facebook.com/HotNewsGreece

https://www.instagram.com/hotnewsgr/

Πηγή: Lifo

loading...

Κάντε Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *