11/Αυγ/20
Μπαγκλαντές: Άνοιξε το πρώτο σχολείο για transgender μαθητές...

Μπαγκλαντές: Άνοιξε το πρώτο σχολείο για transgender μαθητές…

Το πρώτο θρησκευτικό σχολείο του Μπαγκλαντές για τρανσέξουαλ άνοιξε στη Ντάκα.

Περισσότεροι από 150 φοιτητές θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν μαθήματα ισλαμικών και επαγγελματικών σπουδών δωρεάν στα ιδιωτικά χρηματοδοτούμενα σεμινάρια ή σε σχολείο της πρωτεύουσας. Η κοινότητα των τρανσέξουαλ θεωρείται ως ένα τρίτο φύλο, που αναγνωρίζεται πλέον επίσημα στη χώρα.

Έχουν το δικαίωμα να ψηφίζουν και να εκλέγουν στις εκλογές, αλλά οι συντηρητικές κοινωνικές τάξεις  εξακολουθούν να δυσκολεύουν την πρόσβαση τους, στις θέσεις εργασίας και στην εκπαίδευση. Κάποιοι μεταναστεύουν σε πόλεις και είναι υπεύθυνοι να διασκεδαζουν  τον κόσμο, σε γάμους και γεννήσεις, τραγουδώντας και χορεύοντας.

Άτομα οποιασδήποτε ηλικίας στην κοινότητα hijra μπορούν να εγγραφούν στο σχολείο. Ο στόχος είναι ότι, αφού σπουδάσουν εκεί οι μαθητές να έχουν την ευκαιρία να εισέλθουν σε διάφορα επαγγέλματα.

Ο γραμματέας εκπαίδευσης και κατάρτισης του πανεπιστημίου, Mohammad Abdul Aziz Hussaini, δήλωσε στην υπηρεσία BBC Bengali ότι : ‘‘ Το αν κάποιος είναι τρίτου φύλου ή όχι αναγνωρίζεται σε αρκετά ώριμη ηλικία. Γι ‘αυτό δεν θέτουμε κανένα όριο ηλικίας’’.

Ένας νέος μαθητής στο σχολείο, η Shilpy, είπε ότι οι περισσότεροι από την τρανς κοινότητα ήταν αναλφάβητοι: ‘‘Κανείς δεν θέλει να μας προσλάβει. Εάν είχαμε κάποια εκπαίδευση, θα μπορούσαμε να εργαστούμε κάπου καλύτερα. Δεν υπάρχει εκπαιδευτικό σύστημα. Γι ‘αυτό εξακολουθούμε να κάνουμε αυτό που έκαναν οι πρόγονοί μας, κερδίζοντας  χρήματα χορεύοντας και τραγουδώντας’’.

Επίσης, η  Shilpy πήγε στο σχολείο μέχρι την ηλικία των εννέα, αλλά εγκατέλειψε λόγω εκφοβισμού: ‘‘ Όταν συνειδητοποίησαν ότι ήμουν τρανσέξουαλ, τότε όλοι στο σχολείο με μισούσαν και με έκριναν. Γι ‘αυτό δεν μελετούσα πια. Αν υπήρχε ένα ξεχωριστό σύστημα ανάγνωσης για εμάς, κανείς δεν θα με είχε πειράξει’’.

Τέλος, η  Shilpy τάσσεται υπέρ των πρωτοβουλιών – είτε αυτές είναι κυβερνητικές είτε ιδιωτικές – για τη διάδοση της εκπαίδευσης στον πληθυσμό του τρίτου φύλου: ‘‘Θέλουμε επίσης να είμαστε όπως και άλλοι άνθρωποι, να περπατάμε με αξιοπρέπεια. Θέλουμε επίσης να σταθούμε στα δικά μας πόδια’’.

loading...

Κάντε Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *