06/Δεκ/21
Οι εμβολιασμένοι μπορούν να κάνουν σεξ με τους μη εμβολιασμένους...

Οι εμβολιασμένοι μπορούν να κάνουν σεξ με τους μη εμβολιασμένους…

Όσο περνάει ο καιρός και οι εμβολιασμοί πλέον γίνονται επί σταθερής βάσης, η κοινωνία ολοένα και περισσότερο “διχάζεται” σε δύο διαφορετικές κατηγορίες: τους εμβολιασμένους και τους μη εμβολιασμένους. Τα καλά νέα είναι ότι οι πρώτοι μπορούν να κάνουν σεξ με τους δεύτερους. Ο CDC (ο εθνικός οργανισμός δημόσιας υγείας των Ηνωμένων Πολιτειών) εξέδωσε νέους κανόνες για το τι είναι ασφαλές και τι όχι για τους εμβολιασμένους πολίτες.

Μέχρι στιγμής, είχε παραμείνει αρκετά αθόρυβος όταν επρόκειτο για ρητές οδηγίες για ασφαλές σεξ κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αφήνοντας τον κόσμο να πάρει τα δικά του ρίσκα σε περίπτωση που ήθελε να είναι σεξουαλικά ενεργός. Μπορεί να μην έχουν αλλάξει πολλά από τότε και ενόσω ο CDC επιμένει να είναι εξαιρετικά φειδωλός, οι πολίτες ουσιαστικά ακολουθούν τις δικές τους νόρμες βάσει των μέχρι τώρα εμπειριών τους από τον κορονοϊό.

Σύμφωνα πάντως, με την ειδική λοιμωξιολόγο Anne Liu, επειδή η νόσος Covid-19 είναι μία αναπνευστική ασθένεια, δε διαφέρει σε τίποτα με οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα που σχετίζεται με τη στενή επαφή μεταξύ των ανθρώπων. Απλώς, τα νέα δεδομένα είναι ότι οι εμβολιασμένοι μπορούν να περνούν χρόνο μαζί σε κλειστό χώρο με ασφάλεια, άρα και να κάνουν σεξ εφόσον το επιθυμούν.

Τι ισχύει όμως, σε περίπτωση που ο ένας από τους δύο δεν έχει εμβολιαστεί ακόμη; Κατά την Anne Liu και τον CDC, δεν τίθεται πρόβλημα. Μπορούν δηλαδή να έχουν σεξουαλικές επαφές, αρκεί να μην είναι εμπλέκονται μη εμβολιασμένοι άνθρωποι (πολλοί) που μένουν σε διαφορετικά νοικοκυριά. “Αν ένα άτομο που δεν έχει εμβολιαστεί, δεν ανήκει σε ευπαθή ομάδα και δεν εκτίθεται σε υψηλού κινδύνου περιοχές και κτήρια (π.χ νοσοκομεία), τότε μάλλον το σεξ είναι μία αρκετά χαμηλού κινδύνου κατάσταση”, επισημαίνει η Liu.

Ουσιαστικά, αφού κάνουμε και τις δύο δόσεις του εμβολίου, μπορούμε να κάνουμε έχουμε σεξουαλική επαφή με όποιον επιθυμούμε. “Αν είναι ασφαλές να είσαι γύρω από κάποιον άνθρωπο και να αναπνέεις τον ίδιο αέρα, τότε δεν υπάρχει επιπρόσθετο ρίσκο από το σεξ, στο πλαίσιο του κορονοϊού”, καταλήγει η ειδική λοιμωξιολόγος. Συνεπώς, παρά το γεγονός ότι η κοινωνία μας χωρίζεται -και θα χωρίζεται για καιρό- στις δύο προαναφερθείσες κατηγορίες, το εμβόλιο μας φέρνει πιο κοντά. #Διπλής.

loading...

Κάντε Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *