19/Οκτ/22
Ποιοι συνδυάζουν συχνότερα σεξ και ναρκωτικά;

Ποιοι συνδυάζουν συχνότερα σεξ και ναρκωτικά;

Οι άνθρωποι στη Μεγάλη Βρετανία συνηθίζουν να συνδυάζουν το σεξ με τα ναρκωτικά συχνότερα από τους κατοίκους των ΗΠΑ, του Καναδά, της Αυστραλίας και της υπόλοιπης Ευρώπης. Συνολικά, η έρευνα βρήκε ότι αυτοί που είναι πιο πιθανό να κάνουν σεξ με χρήση ναρκωτικών είναι Βρετανοί, νέοι και με υψηλά εισοδήματα.

Περισσότεροι από 22.000 άνθρωποι συμμετείχαν στην έρευνα Global Drug Survey σχετικά με το σεξ που συνδέεται με τη χρήση ουσιών. Διαπίστωσε ότι το αλκοόλ, η κάνναβη, το MDMA και η κοκαΐνη είναι εκείνες που χρησιμοποιούνται συχνότερα.

Οι ερευνητές λένε ότι η κατανόηση της χρήσης ναρκωτικών είναι σημαντική, ώστε τα μηνύματα σχετικά με τη βλάβη που μπορεί να προκαλέσουν να στοχεύουν στον τρόπο ζωής των ανθρώπων. «Με την επαφή με το κοινό και την αποδοχή ότι τα ναρκωτικά προσφέρουν ευχαρίστηση, όπως και προβλήματα υγείας, μπορούμε να μεταφέρουμε τα μηνύματα μείωσης των βλαβών με πιο αξιόπιστο τρόπο», δήλωσε ο επικεφαλής συγγραφέας Δρ Will Lawn.

Η έκθεση διαπίστωσε ότι το αλκοόλ ήταν η πιο δημοφιλής ουσία που συνδυαζόταν με το σεξ: Περίπου το 58% των ανδρών και το 60% των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα ανέφεραν ότι έπιναν πριν από το σεξ. Αναφέρει επίσης ότι οι Βρετανοί είναι πιο πιθανό να έχουν συνδυάσει το σεξ με ναρκωτικά όπως η κοκαΐνη, το MDMA και η μεφεδρόνη.

Η έκθεση ανέφερε ότι ενώ άνθρωποι όλων των φύλων και των σεξουαλικών προσανατολισμών είχαν δοκιμάσει «chemsex» (σεξ υπό την επήρεια ναρκωτικών), οι ομοφυλόφιλοι και οι αμφιφυλόφιλοι ήταν «πιο πιθανό να το έχουν κάνει». Επίσης, διαπίστωσε ότι «οι ομοφυλόφιλοι άνδρες είχαν 1,6 φορές περισσότερες πιθανότητες να χρησιμοποιήσουν ναρκωτικά με στόχο την ενίσχυση της σεξουαλικής εμπειρίας, σε σχέση με ετεροφυλόφιλους άνδρες».

Στην έρευνα απάντησαν 14.050 άνδρες: 65% εξ αυτών αυτοπροσδιορίσθηκαν ως ετεροφυλόφιλοι, το 8,7% ομοφυλόφιλοι και το 6,7% ήταν αμφιφυλόφιλοι.

Οι γυναίκες ήταν 6.419: Το 77,4% αυτών ήταν ετεροφυλόφιλες, το 15% ήταν αμφιφυλόφιλες και το 8,7% ομοφυλόφιλες. Μερικοί άνθρωποι δεν επιβεβαίωσαν το φύλο τους ή τη σεξουαλικότητά τους.

Ετικέτες:

#σεξ
loading...

Κάντε Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *