11/Δεκ/20
Σεξ και ούρηση: Πότε πρέπει να πηγαίνεις τουαλέτα

Σεξ και ούρηση: Πότε πρέπει να πηγαίνεις τουαλέτα

Η αλήθεια είναι ότι ο «αστικός μύθος» υποστηρίζει ότι καλό είναι να ουρείς μετά το σεξ, σε περίπτωση που θέλεις να αποφύγεις πιθανές λοιμώξεις, μιας και τα μικρόβια που ευθύνονται για αυτές αποβάλλονται με τη διαδικασία της ούρησης.

Από την άλλη, δεν είναι λίγοι εκείνοι που λένε ότι είναι προτιμότερο να ουρείς πριν το σεξ, ώστε να μην νιώσεις άβολα κατά τη διάρκεια της πράξης και σου χαλάσει η διάθεση.

Όπως και να έχει πάντως, η όλη συζήτηση γίνεται κυρίως λόγω των μικροβίων που μπορεί να εισέλθουν στον κόλπο σου κατά τη διάρκεια της διείσδυσης, τα οποία μέσω της ουρήθρας μπορεί να μεταφερθούν στην κύστη ή τα νεφρά σου, με αποτέλεσμα να υποφέρεις από τις γνωστές και μη εξαιρετέες ουρολοιμώξεις.

Αυτό που επιστημονικά είναι αποδεκτό είναι ότι, πηγαίνοντας τουαλέτα, πετυχαίνεις να «καθαρίσεις» το ουροποιητικό σου σύστημα, αποβάλλοντας αρκετά από τα βακτήρια που μπορεί να σου προκαλέσουν ουρολοίμωξη.

Όλοι αυτοί οι παραπάνω λόγοι ευθύνονται για το γεγονός ότι μέχρι σήμερα φρόντιζες να κάνεις την ανάγκη σου, τόσο πριν όσο και μετά το σεξ.

Τι ισχύει, όμως, στην πραγματικότητα;Πρώτα απ’ όλα οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι δεν είναι ιατρικά απαραίτητο να ουρήσεις πριν το σεξ. Επίσης, δεν χρειάζεται να… τρέξεις για τον ίδιο σκοπό στην τουαλέτα ακόμα και μετά την σεξουαλική πράξη, εκτός κι αν είσαι επιρρεπής στις ουρολοιμώξεις.

Ακόμα, όμως, και σε αυτή την περίπτωση σημασία έχει η πρόληψη και πώς φροντίζεις γι αυτή. Θα πρέπει να είσαι σίγουρη ότι ο παρτενέρ σου είναι «καθαρός» από όλες τις απόψεις, πλένε συχνά τα χέρια σου και πάντα, μα πάντα χρησιμοποίησε προφυλακτικό.

Επίσης, θα πρέπει να ενυδατώνεσαι συχνά, καθώς τα υγρά «κινούνται» στο ουροποιητικό σου σύστημα διώχνοντας τα μικρόβια.

Γενικότερα, πάντως, δεν τεκμηριώνεται επιστημονικά αν είναι καλό να ουρείς πριν ή μετά το σεξ ή ακόμα και στις δύο χρονικές φάσεις.

Αυτό που σίγουρα ισχύει είναι ότι σε κάθε περίπτωση, εφόσον νιώθεις την ανάγκη να πας τουαλέτα, να μην το αναβάλλεις, καθώς έτσι γίνεσαι πιο… ευάλωτη σε πιθανή ουρολοίμωξη.

loading...

Κάντε Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *