10/Ιαν/20
Σεξ με περίοδο: Αξίζει η δοκιμή του;

Σεξ με περίοδο: Αξίζει η δοκιμή του;

Το σεξ με περίοδο αποτελεί μέχρι και σήμερα ταμπού για πολλούς ανθρώπους. Είναι αρκετές όμως οι περιπτώσεις  γυναικών που αποκαλύπτουν ότι το σεξ τότε είναι απίστευτα καλό.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν φετίχ με την περίοδο. Υπάρχει η άποψη ότι το σεξ είναι πιο ωραίο τότε, ίσως γιατί είναι πιο απίθανη μια εγκυμοσύνη και επίσης, κάποιες γυναίκες υποστηρίζουν ότι τα σώματά τους είναι περισσότερο σε εγρήγορση και διέγερση όταν έχουν περίοδο.

Η 25χρονη Μαρία αναφέρει ότι της έρχεται όρεξη για σεξ ταυτόχρονα με την περίοδο. Η Αναστασία, 26 ετών, πιστεύει κάτι παρόμοιο: «Έχω περισσότερη όρεξη για σεξ όταν έχω περίοδο. Όσες φορές έκανα σεξ με περίοδο, είχα οργασμό».

Το σεξ επηρεάζει άμεσα την περίοδο μιας γυναίκας. Η επίσημη ιατρική εξήγηση είναι ότι οι συσπάσεις της μήτρας κατά τη διάρκεια του οργασμού «διευκολύνουν ή επισπεύδουν την αρχική ελαφριά ροή» και «σπρώχνουν προς τα έξω πιο γρήγορα τα περιεχόμενα της μήτρας», γι’ αυτό και ο αυνανισμός προτείνεται ως μέθοδος ανακούφισης από το PMS.

Ο Dr. Rashid Bani, Ιατρικός Διευθυντής στο Your Private Health και γενικός ιατρός, έχει αντίθετη άποψη στο ότι το σεξ είναι καλύτερο, όταν μια γυναίκα έχει περίοδο: «Προφανώς δεν είναι αδύνατο να απολαύσεις το σεξ ενώ έχεις περίοδο, αλλά σωματικά δεν συμβαίνει κάτι που να το βελτιώνει. Τα επίπεδα των ορμονών είναι, λογικά, στα πιο χαμηλά επίπεδα κατά τη διάρκεια της περιόδου, κάτι που θεωρητικά μειώνει τις σεξουαλικές αισθήσεις, την ανταπόκριση και την όρεξη. Επίσης, ο κόλπος μπορεί να είναι πιο ευαίσθητος στην τριβή κι αυτό να δημιουργεί λιγότερο από το φυσικό λιπαντικό που υπάρχει στο σεξ».

Πολλοί πιστεύουν ότι το αίμα λειτουργεί σαν λιπαντικό και η αίσθηση της υγρασίας ενισχύσει τη διέγερση. Το ταμπού τού να κάνεις σεξ με περίοδο ίσως είναι ο λόγος που το απολαμβάνουν, καθώς θεωρούν ότι είναι κάτι εκτός ορίων και ως εκ τούτου συναρπαστικό.

Η Αναστασία προσθέτει επίσης ότι, τη διεγείρει περισσότερο  όταν ο άντρας έχει τόσο πολύ πόθο και δεν ενδιαφέρεται για το αίμα: «Το ότι θεωρείται αηδία -αλλά ένας άνδρας δεν νοιάζεται- είναι σέξι. Σημαίνει ότι θέλει τόσο πολύ να σε πηδήξει, που ασήμαντα πράγματα όπως η περίοδος δεν τον νοιάζουν. Οι γυναίκες μαθαίνουν από την κοινωνία να ντρέπονται όταν έχουν περίοδο, έτσι είναι πολύ διεγερτικό όταν ένας άντρας αδιαφορεί».

Τέλος, η επιστήμη δεν αναγνωρίζει και δεν αποδέχεται αυτές τις απόψεις των γυναικών, που θεωρούν ότι το καλύτερο σεξ γίνεται στην περίοδο. Αυτό όμως δεν μπορεί να εμποδίσει αυτούς που τους αρέσει και τους διεγείρει, γιατί απλά το απολαμβάνουν.

loading...

Κάντε Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Προτεινόμενα Άρθρα