04/Οκτ/21
Σ3ξυπνία: Τι είναι και τι κρύβεται πίσω από αυτή...

Σ3ξυπνία: Τι είναι και τι κρύβεται πίσω από αυτή…

Με τον όρο σ3ξυπνία οι επιστήμονες περιγράφουν την ακούσια σ3ξουαλική πράξη, όταν δηλαδή ο ένας από τους δύο δεν καταλαβαίνει τι κάνει, καθώς βρίσκεται στη φάση του βαθύ ύπνου.

Ανήκει στις παραϋπνίες, όπως η υπνοβασία και το συχνό τρίξιμο των δοντιών, και ενώ δεν έχει μεγάλη συχνότητα εμφάνισης, την τελευταία 5ετία παρατηρείται μια μικρή αύξηση.

Το άτομο που εμφανίζει τέτοια συμπεριφορά έχει κανονική στύση και φθάνει σε οργασμό, αλλά το συμβάν απουσιάζει εντελώς από τη μνήμη του, την επόμενη ημέρα.

Μέχρι τώρα οι επιστήμονες δεν έδιναν μεγάλη σημασία σε αυτή τη συμπεριφορά, αλλά τελευταίες μελέτες δείχνουν ότι η σ3ξυπνία συνδέεται και με άλλες διαταραχές ύπνου και με τις κρίσεις πανικού.

Σχεδόν είναι αποκλειστικά ανδρικό φαινόμενο, ενώ πιο επιρρεπείς είναι οι χρήστες ουσιών και όσοι καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ.

Πρόσφατα δικαστήριο αθώωσε έναν Ουαλό που κατηγορήθηκε για βιασμό, καθώς αποδείχθηκε πως έπασχε απο τη συγκεκριμένη διαταραχή, και οι κατηγορίες απορρίφθηκαν από το δικαστήριο.

loading...

Κάντε Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *