15/Νοέ/22
Τα 10 πιο γρήγορα αυτοκίνητα του 2020...

Τα 10 πιο γρήγορα αυτοκίνητα του 2020…

Τα αυτοκίνητα που θεωρούνται φυσιολογικά και συνηθισμένα για όλους είναι αυτά που πιάνουν τελική μέχρι και 200 χιλιόμετρα την ώρα. Υπάρχουν όμως και αυτοκίνητα τόσο γρήγορα που δεν τα προλαβαίνει ούτε το ανθρώπινο μάτι.

Τα μοντέλα στα οποία θα αναφερθούμε παρακάτω, είναι κάτι το ξεχωριστό στον κόσμο της μηχανοκίνητης. Είναι μοντέλα που είναι φτιαγμένα με ειδικά υλικά για να μην είναι βαριά και οι μηχανές τους έχουν αδιανόητες δυνατότητες στην άσφαλτο.

Δύο από τα πιο γρήγορα μοντέλα της λίστας είναι η Bugatti με το Chiron και το Agera R.

Η Bugatti με το Chiron, προχώρησε ακόμη παραπέρα και κατασκεύασε το πιο γρήγορο μοντέλο της, το οποίο έχει τελική ταχύτητα 420 χλμ/ώρα και μάλιστα ο κινητήρας έχει ηλεκτρονικό κόφτη σε αυτή την ταχύτητα. Ο κινητήρας του είναι 8λιτρος με quad turbo W16 και αποδίδει 1500 ίππους. Κατασκευάστηκαν μόνο 500 μοντέλα και το κόστος ανερχόταν στα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Το Agera R κερδίζει όλα τα άλλα γρήγορα αμάξια που κυκλοφορούν στην εποχή μας φτάνοντας την ταχύτητα των 439 χλμ/ώρα. Φυσικά η ταχύτητα αυτή επετεύχθη σε κλειστό για την δοκιμή τμήμα αυτοκινητόδρομου στις ΗΠΑ δηλαδή σε συνθήκες δρόμου της πόλης. Έχει 5λιτρο κινητήρα turbo V8 DOHC και επιταχύνει από τα 0 στα 100 σε λιγότερο από 2,5”. Η τιμή του φυσικά είναι εξίσου μεγάλη, φτάνοντας τα 1,24 εκατομμύρια ευρώ.

Δείτε παρακάτω το βίντεο για να παρακολουθήσετε και τα υπόλοιπα μοντέλα των πιο γρήγορων αυτοκινήτων.

YouTube player
loading...

Κάντε Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *