02/Δεκ/21
Χάκερ έκλεψε αποκαλυπτικές φωτογραφίες φοιτητριών και τις πούλησε online!

Χάκερ έκλεψε αποκαλυπτικές φωτογραφίες φοιτητριών και τις πούλησε online!

Ένας άντρας από τη Νέα Υόρκη παραδέχτηκε ότι χάκαρε τους social media λογαριασμούς φοιτητριών και έκλεψε «επίμαχες» φωτογραφίες τους για να τις πουλήσει στο διαδίκτυο. Επί δύο χρόνια, ο χάκερ Nicholas Faber, κάτοικος του Ρότσεστερ, παραβίαζε τους λογαριασμούς δεκάδων κοριτσιών που φοιτούσαν στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (SUNY) του Πλάτσμπεργκ, έχοντας ως στόχο να αποκτήσει πρόσβαση σε βίντεο και φωτογραφίες στις οποίες τα θύματά του εμφανίζονταν γυμνά.

Ο 25χρονος χάκερ δεν διέπραξε μόνος του τα εγκλήματα. Συγκεκριμένα, ο Faber παραδέχτηκε ότι, από το 2017 έως το 2019, συνωμότης του σε αυτές τις εγκληματικές πράξεις ήταν ο Michael Patrick Fish, ο οποίος βοήθησε στην παραβίαση των λογαριασμών email των θυμάτων. Οι δύο χάκερ χρησιμοποίησαν στη συνέχεια τις πληροφορίες που περιλαμβάνονταν σε αυτούς τους λογαριασμούς για να αποκτήσουν πρόσβαση στους social media λογαριασμούς των θυμάτων, συμπεριλαμβανομένων των προσωπικών τους μηνυμάτων.

Όπως αναφέρει το Infosecurity Magazine, ο Faber και ο Fish έψαξαν τους λογαριασμούς των θυμάτων τους για να βρουν «ντροπιαστικά» βίντεο και φωτογραφίες, καθώς και φωτογραφίες ή πλάνα όπου τα θύματα εμφανίζονταν γυμνά. Και οι δύο άνδρες παραδέχτηκαν ότι έκλεψαν γυμνές φωτογραφίες των φοιτητριών και τις πούλησαν στο διαδίκτυο.

Ο επίσης 25χρονος Fish φέρεται να εκμεταλλεύτηκε περαιτέρω τα θύματα δημιουργώντας και πουλώντας κολάζ με προσωπικές και σέξυ φωτογραφίες, αλλά και φωτογραφίες αποφοίτησής τους.

Το πανεπιστήμιο στο οποίο φοιτούσαν οι άτυχες κοπέλες έπρεπε να παράσχει χρήματα αλλά και προσωπικό για τον εντοπισμό των λογαριασμών που είχαν παραβιαστεί, τον έλεγχο των αρχείων καταγραφής πρόσβασης σε υπολογιστές και servers, την επαναφορά κωδικών πρόσβασης, καθώς και την ειδοποίηση των φοιτητών και των γονέων για το περιστατικό ασφαλείας.

Ο Faber, ο οποίος απέκτησε πτυχίο από το SUNY του Πλάτσμπεργκ, αποφοιτώντας το 2017, παραδέχθηκε στις 9 Φεβρουαρίου την ενοχή του για έναν αριθμό παραβιάσεων υπολογιστών, που προκάλεσαν σημαντική ζημιά, καθώς και για κλοπή ταυτότητας. Επιπλέον, έχει δεχτεί να πληρώσει 35.430$ ως αποζημίωση στο SUNY του Πλάτσμπεργκ.

Την ίδια στιγμή, ο Fish, που ήταν φοιτητής στο SUNY του Πλάτσμπεργκ το διάστημα 2016 – 2019 και αργότερα συνέχισε τις σπουδές του στη Νομική Σχολή του Albany, επίσης ομολόγησε την ενοχή του στις 19 Μαΐου 2020, για παραβίαση υπολογιστών, κλοπή ταυτότητας, αλλά και για παιδική πορνογραφία.

Στις 29 Ιανουαρίου 2021, ο Fish κατηγορήθηκε περαιτέρω για παρεμπόδιση της δικαιοσύνης και παραβίαση των όρων αποδέσμευσης, αφού φέρεται να υπέβαλε έξι «δόλιες» επιστολές που πιστοποιούσαν τον «καλό» του χαρακτήρα στην δικαστή του Albany, Mae D’Agostino.

Μεταξύ των ατόμων που φέρεται να πλαστογραφήθηκαν από τον Fish στις επιστολές ήταν ένας καθολικός ιερέας, ένας ανώτερος βοηθός της Elise Stefanik (Μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ), καθώς και η μητέρα και οι παππούδες του ίδιου του εναγομένου.

Η δίκη του Fish έχει προγραμματιστεί για τις 19 Μαρτίου, ενώ του Faber για τις 9 Ιουνίου αυτού του έτους.

Βρείτε μας εδώ:

https://www.facebook.com/HotNewsGreece

https://www.instagram.com/hotnewsgr/

Πηγή:secnews

loading...

Κάντε Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *