06/Μαρ/21
4 μύθοι για το σεξ στις διακοπές

4 μύθοι για το σεξ στις διακοπές

Θάλασσα, ήλιος, σεξ… Οι καλοκαιρινές διακοπές είναι συνώνυμες με τη χαλάρωση σε μυαλό και σώμα. Τι συνέπειες έχει αυτό στην ερωτική διάθεση και τι ισχύει για το σεξ στις διακοπές; Πιθανότατα, όχι ακριβώς αυτά που νομίζεις!

Μύθος 1: Η λίμπιντο αυξάνεται στις διακοπέςΑπό βιολογική πλευρά, δεν προκύπτει κάποια ιδιαίτερη αλλαγή σε ό,τι αφορά την ερωτική διάθεση όταν βρισκόμαστε σε διακοπές. Ο λόγος που μπορεί να κάνει κάποιους ανθρώπους να σκέφτονται περισσότερο το σεξ αυτή την περίοδο του χρόνου έχει περισσότερο να κάνει με το γεγονός ότι είναι απαλλαγμένοι από άγχη και έγνοιες που τους εμπόδιζαν να ασχοληθούν με το θέμα.

Μύθος 2: Το σεξ είναι καλύτερο στις διακοπές”Ένα ζευγάρι που δεν είναι ιδιαίτερα…συμβατό στο σεξ, είναι μάταιο να περιμένει ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν κατά τη διάρκεια των διακοπών”, σχολιάζει η Γαλλίδα σεξολόγος Cécilia Commo. Το πρόβλημα ξεκινάει συνήθως από την εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας. Αν δεν νιώθουμε ελκυστικοί, θα δυσκολευόμαστε να είμαστε άνετοι στις σχέσεις μας, ανεξάρτητα από τη σεζόν.

Μύθος 3: Κάνουμε περισσότερο σεξ στις διακοπέςΑυτό είναι εν μέρει σωστό, όμως δεν μπορεί να πει κανείς ότι είναι μια γενικευμένη αλήθεια. Για τα ζευγάρια που δυσκολεύονται στους ρυθμούς της καθημερινότητας να βρουν χρόνο για να χωρέσουν τις ερωτικές στιγμές τους, μπορεί πράγματι η χαλαρή διάθεση των διακοπών να τους δώσει την ευκαιρία για περισσότερο σεξ. Σύμφωνα με τους σεξολόγους, όμως, για τα ζευγάρια που έτσι κι αλλιώς έχουν δραστήρια σεξουαλική ζωή δεν θα αλλάξουν και πολλά στις διακοπές τους.

Μύθος 4: Το σεξ στην παραλία είναι απολαυστικόΣας φαίνεται ειδυλλιακή η ιδέα να αγκαλιαστείτε πάνω στη λευκή άμμο και να ζήσετε τον έρωτά σας εκεί που σκάει το κύμα; Η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. “Η άμμος τείνει να χαλάει λίγο τη διασκέδαση καθώς πρέπει κάθε τόσο το ζευγάρι να σταματάει για να την αφαιρέσει από σημεία όπου είναι ιδιαίτερα ενοχλητική”, προειδοποιεί η ειδικός. Επιπλέον, το σεξ σε δημόσιο χώρο μπορεί να διεγείρει μερικούς, αλλά ο κίνδυνος να εκτεθούν σε αδιάκριτα βλέμματα είναι πιθανό να αναστείλει κάθε επιθυμία σε άλλους.

Ετικέτες:

#διακοπές #σεξ
loading...

Κάντε Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *