01/Δεκ/22
Απλές συμβουλές για να διατηρήσετε τον προστάτη σας υγιή

Απλές συμβουλές για να διατηρήσετε τον προστάτη σας υγιή

Απλές συμβουλές για να διατηρήσετε τον προστάτη σας υγιή

Πάνω από 300 εκατομμύρια άνδρες στον κόσμο επηρεάζονται από την καλοήθη διόγκωση του προστάτη. Υπάρχει η δυνατότητα αλλάζοντας ορισμένα πράγματα στην διατροφή και στον τρόπο ζωής σας να βοηθήσετε να ανακουφιστείτε από τα συμπτώματα του ουροποιητικού συστήματος που συνοδεύουν την καλοήθη διόγκωση του προστάτη.

Υγιεινή διατροφή: Μια υγιεινή ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε φρούτα, λαχανικά και υγιή λίπη θα σας προστατέψουν και δεν θα χρειαστεί να ψάχνετε απεγνωσμένα για το καλύτερο φάρμακο για τον προστάτη. Υπάρχουν συγκεκριμένες τροφές που είναι γνωστό ότι ωφελούν τον προστάτη, όπως: σολομός, μούρα, ντομάτες, κρεμμύδια, σκόρδο, ξηροί καρποί, μπρόκολο και εσπεριδοειδή. Επίσης διάφοροι συνδυασμοί αντιοξειδωτικών όπως το λυκοπένιο στις ντομάτες, τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα στον σολομό και η σουλφοραφάνη σε σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, προστατεύουν αποδεδειγμένα τον προστάτη μειώνοντας τη φλεγμονή και εξισορροπώντας τις ορμόνες.

Υπάρχουν όμως και ορισμένες τροφές που πρέπει να αποφεύγετε ή να τις αποκλείσετε εντελώς από τη διατροφή σας, καθώς μπορεί να ερεθίσουν τον προστάτη και να αυξήσουν τα συμπτώματα της BPH. Δείτε ποιες είναι αυτές οι τροφές που αν τις βγάλετε από το διαιτολόγιο σας θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τον προστάτη σας υγιή:

Κόκκινο κρέας : η καθημερινή κατανάλωση κρέατος πιστεύεται ότι σχεδόν τριπλασιάζει τον κίνδυνο διόγκωσης του προστάτη.

Γαλακτοκομικά : όπως και το κρέας, τα γαλακτοκομικά συνδέονται επίσης με τη διόγκωση του προστάτη και η μείωση της κατανάλωσης θα βοηθήσει στη μείωση των συμπτωμάτων της BPH

Η καφεΐνη : δρα ως διουρητικό και μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα της BPH αυξάνοντας την επείγουσα ανάγκη για ούρηση. Η κατανάλωση πρέπει να μειωθεί.

Αλκοόλ : διεγείρει την παραγωγή ούρων, επιδεινώνοντας πιθανώς τα συμπτώματα της BPH. Η μείωση του αλκοόλ μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση των συμπτωμάτων.

Γνωρίστε το τζέλ που κάνει θαύματα στο κρεβάτι : Titan gel

Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις πως ορισμένα βότανα για προστάτη όπως είναι το Saw Palmetto μπορούν να ανακουφίσουν τα συμπτώματα της υπερπλασίας του προστάτη. Πιστεύεται ότι το Saw Palmetto μπορεί να βελτιώσει τα συμπτώματα των ασθενών που έχουν υπερτροφία προστάτη και να οδηγήσει σε συρρίκνωση του αδένα του προστάτη.

Το άγχος μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη (BPH) και αυτό προκαλείται από αλλαγές στα επίπεδα ορμονών. Τεχνικές διαχείρισης του στρες όπως η άσκηση, η εστίαση στην αναπνοή και η σωστή διατροφή μπορεί να μειώσουν τα συμπτώματα.

Οι ασκήσεις του πυελικού εδάφους μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση μιας ολόκληρης σειράς συμπτωμάτων του ουροποιητικού συστήματος, σύντομα θα δημοσιεύσουμε έναν οδηγό βήμα προς βήμα για το πώς να κάνετε αυτές τις ασκήσεις.

Απλές αλλαγές στον τρόπο ζωής όπως η αποφυγή υγρών το βράδυ για τη μείωση της νυχτερινής ούρησης, η πλήρης κένωση της ουροδόχου κύστης κατά την ούρηση και ο περιορισμός της πρόσληψης υγρών σε 2 λίτρα υγρών κάθε μέρα μπορεί να είναι αποτελεσματικά στη βελτίωση των συμπτωμάτων του κατώτερου ουροποιητικού συστήματος.

loading...

Κάντε Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *