07/Δεκ/22
Γιατί οι νέοι κάνουν πρώτη φορά σεξ μετά τα 24;

Γιατί οι νέοι κάνουν πρώτη φορά σεξ μετά τα 24;

Όταν μπαίνεις στην εφηβεία είναι λογικό (και υγιές) να θες να πειραματιστείς με τον εαυτό σου. Να δοκιμάσεις για πρώτη φορά την αίσθηση του αυνανισμού (ο οποίος μπορεί να σε κάνει και μάνατζερ) και να αρχίσεις σιγά σιγά να νιώθεις άνετα με τον εαυτό σου. Αφού συμβεί αυτό, είσαι έτοιμος να κάνεις το επόμενο βήμα, βάζοντας στο ερωτικό παιχνίδι και έναν παρτενέρ. Από ότι φαίνεται όμως στην Αυστραλία δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Σε μια πρόσφατη έρευνα που έκανε το ‘Australia Talks’ τα αποτελέσματα έδειξαν πως το 40% των νεαρών ατόμων (ηλικίες από 18 μέχρι 24) δεν είχε κάνει ποτέ σεξ στη ζωή του. Ένα άλλο 15% απάντησε πως έχει κάνει μόνο μία φορά. Κι αν πίστευες πως η νέα γενιά θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί την τεχνολογία, έτσι ώστε να κάνει πολύ πιο εύκολα σεξ σε αντίθεση με παλαιότερες γενιές, μάλλον τελικά έκανες λάθος.

Η σεξοθεραπεύτρια Susan Tuckwell όταν ρωτήθηκε σχετικά με την έρευνα από την Daily Telegraph απάντησε πως “τα διάφορα dating apps όπως το Tinder ή το Grindr, καθώς και η ελεύθερη πορνογραφία που υπάρχει στο διαδίκτυο, κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό στους νέους”.

Το γεγονός πως οι νέοι έχουν μπροστά τους μια πληθώρα επιλογών για γνωριμίες μέσω των dating apps, δεν σημαίνει ότι θα κάνουν και εύκολα σεξ μαζί τους. Κι αυτό είναι που μπερδεύουν οι περισσότεροι. “Κάθονται μπροστά από τις συσκευές τους και νομίζουν ότι θα είναι πολύ εύκολο το ερωτικό παιχνίδι. Όταν όμως έρχεται η στιγμή να γνωριστούν από κοντά με το άλλο άτομο, καταλαβαίνουν ότι δεν είναι τόσο απλό και το άγχος τους επηρεάζει”, συνέχισε η Tuckwell.

Το πορνό επίσης κάνει κακό γιατί ωθεί τους νέους στο να πλάθουν στο μυαλό τους συγκεκριμένα πρότυπα για την τέλεια γυναίκα ή τον τέλειο άνδρα. Έτσι, όταν φτάνουν τελικά στο να επιλέξουν το δικό τους σύντροφο, δεν βρίσκουν ποτέ την κατάλληλη ή τον κατάλληλο γιατί το έχουν φανταστεί εντελώς διαφορετικά. Παράλληλα, σχηματίζουν μια εντελώς περίεργη άποψη σχετικά με τις σχέσεις, αλλά και την απιστία.

Αυτό το φαινόμενο φυσικά δεν συναντάται μόνο στην Αυστραλία, απλά η συγκεκριμένη έρευνα μας έκανε να στρέψουμε την προσοχή μας προς τα εκεί. Είναι κάτι που συμβαίνει σε όλο τον κόσμο, με αρκετούς νέους να αργούν να έρθουν σε σεξουαλική επαφή για πρώτη φορά στη ζωή τους.

Σίγουρα δεν πρόκειται για κάτι εξαιρετικά κακό, αλλά δεν μπορούμε να παραβλέψουμε και το ότι η τεχνολογία φαίνεται πως και εδώ επηρεάζει αρνητικά την όλη κατάσταση, δημιουργώντας λάθος εντυπώσεις.

loading...

Κάντε Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *