Πάτα εδώ για να γαμήσεις τις καλύτερες πουτάνες…

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό όταν ακούς τον όρο «σεξουαλικό όργανο»; Φυσικά, τα προφανή… Το πέος και ο κόλπος.

Ωστόσο, την εποχή που τα στερεότυπα σπάνε και έχουμε μια πιο ευρεία θεώρηση των πραγμάτων, η παραπάνω απάντηση μοιάζει κάπως… αναχρονιστική. Φυσικά, τα εξωτερικά αναπαραγωγικά όργανα είναι, σαφώς, και σεξουαλικά, ωστόσο στην πραγματικότητα δεν χρειάζεται ένα όργανο να συμμετέχει στην αναπαραγωγή για να χαρακτηριστεί ως σεξουαλικό.

«Οποιοδήποτε μέρος του σώματός σας μπορεί να είναι σεξουαλικό» εξηγεί ο ιστότοπος Planned Parenthood.

Το κυριότερο όλων δε, είναι ο εγκέφαλος αφού ελέγχει τη σεξουαλική ανταπόκριση – τον τρόπο που το σώμα σου αντιδρά στη διέγερση και το σεξ. Εκεί ακόμα εδράζονται οι φαντασιώσεις και οι διαφορετικές σεξουαλικές πλευρές σου.

Ακόμα και το δέρμα θεωρείται από τα πιο σημαντικά σεξουαλικά όργανά αφού είναι εξοπλισμένο με εκατομμύρια ευαίσθητα νεύρα. Πάνω του βρίσκονται και κάποιες περιοχές που προκαλούν διέγερση στο άγγιγμα – οι ερωτογενείς ζώνες, που μάλιστα ποικίλουν από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Ο ρόλος της γλώσσας

Ένα από τα πιο υποτιμημένα σεξουαλικά όργανα, ωστόσο, είναι η γλώσσα. Με τους οχτώ της μύες και την ευελιξία που της χαρίζει η παντελής έλλειψη οστών, η γλώσσα είναι ιδανική για να μαλάσσει και να διεγείρει οποιοδήποτε σημείο του σώματος.

«Ως όργανο σεξουαλικής ευχαρίστησης, η γλώσσα δεν έχει ανταγωνιστή» δηλώνει ο ψυχολόγος Clifford N. Lazarus στο Psychology Today, σημειώνοντας πως «είναι με διαφορά ο πιο πολύπλευρος μυς του σώματος με εκπληκτικές ικανότητες ευελιξίας, δύναμης και γεύσης. Γι’αυτό και το στοματικό σεξ μπορεί να είναι εκπληκτικά απολαυστικό».