06/Μάι/22
Πρωινό σεξ: Μεγάλη απόλαυση ή… αναγκαίο κακό;

Πρωινό σεξ: Μεγάλη απόλαυση ή… αναγκαίο κακό;

Οι περισσότεροι όταν ξυπνάμε… δεν έχουμε και τρελά κέφια για το οτιδήποτε. Πόσο μάλλον για… σεξ!

Ωστόσο υπάρχει η θεωρία πως το πρωινό σεξ, αν γίνει σωστά, μπορεί… να είναι καλύτερο από κάθε άλλη σεξουαλική πράξη μέσα στη μέρα.

Το πρωινό σεξ είναι η τέλεια ιδέα για όταν συμβαίνει να κοιμάστε χωρίς να έχει προηγηθεί σεξουαλική επαφή πρώτα. Αλλά και να έχει προηγηθεί, τι καλύτερο από μια επανάληψη με το φως του ήλιου να προδίδεται μέσα από τα στόρια των παραθύρων.

Πέρα από την δεδομένη απόλαυση που μπορεί να μας προσφέρει, το πρωινό σεξ χαρίζει μια σειρά από οφέλη σε πνεύμα και σώμα.

Τα γνωρίζετε;

Τα σώματα είναι πιο έτοιμα

Και για τους δύο. Τα επίπεδα οιστρογόνων και τεστοστερόνης είναι στο peak τους το πρωί και η λίμπιντό σου επηρεάζεται άμεσα από αυτές τις ορμόνες. Προχώρα, μην το σκέφτεσαι. Αντίστοιχα, η υψηλότερη τεστοστερόνη του παρτενέρ σου του δίνει μεγαλύτερη διάρκεια στην αντοχή. Πότε έφτασε μεσημέρι;

Το άγχος χαλαρώνει σημαντικά

Όλες οι δραστηριότητες που προσφέρουν απόλαυση μειώνουν και τα επίπεδα στις ορμόνες άγχους. Αντιλαμβάνεσαι λοιπόν ότι δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσεις τη μέρα. Ένας πρωινός οργασμός σε βάζει σε καλό mood για το υπόλοιπο της ημέρας.

Καλό ανοσοποιητικό και υγιής εγκέφαλος

Έρευνα του 2015 έδειξε ότι το σεξ μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό πυροδοτώντας τις φυσικές άμυνες του σώματος ενάντιο στα βακτήρια, τους ιούς και άλλα μικρόβια. Άσε το αντισηπτικό και ξεκίνα το πρωινό σεξ. Το ίδιο ισχύει και για τις ορμόνες, μαζί με τους νευροδιαβιβαστές του εγκεφάλου.

Νιότη και ομορφιά

Με τόση ωκυτοκίνη, Β- ενδορφίνες και αντιφλεγμονώδη μόρια που εκκρίνονται κατά τη διάρκεια του σεξ, δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Αν κάνεις 3 φορές την εβδομάδα, οι οποίες συνοδεύονται από οργασμό, θα φτάσεις 100 χρονών, αλλά θα μοιάζεις με 50. (όχι, αλήθεια)

Πρωινό σεξ αντί για πρωινή γυμναστική

Με το σεξ, καις περίπου 5 θερμίδες το λεπτό, σύμφωνα με την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ. Σαν να πηγαίνεις μία μικρή πρωινή βόλτα. Μόνο που σε αυτήν την περίπτωση, δεν χρειάζεται να σηκωθείς καν από το κρεβάτι και να βάλεις παπούτσια.

Η τέλεια αφορμή για ένα δυναμωτικό πρωινό

Έχοντας κάνει ένα τέλειο πρωινό σεξ, λογικά θα πεινάτε. Σιγά μην σας χορτάσει ένας σκέτος καφές. Η τέλεια ευκαιρία να σηκωθείτε και φτιάξετε μαζί, ή ο ένας στον άλλον, ένα θρεπτικό πρωινό με αυγά, φρούτα και βούτυρα ξηρών καρπών.

loading...

Κάντε Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *