06/Δεκ/22
Προτιμήστε το πρωινό σεξ. Θα εκπλαγείτε με τα αποτελέσματα...

Προτιμήστε το πρωινό σεξ. Θα εκπλαγείτε με τα αποτελέσματα…

Το σεξ προσφέρει μια σειρά από οφέλη για το σώμα και την πνευματική ευεξία, όπως η μείωση των συμπτωμάτων του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου και η βελτίωση της ποιότητας του ύπνου. Ωστόσο, ορισμένες ώρες της ημέρας είναι πιο κατάλληλες, για να αποκομίσετε αυτά τα οφέλη. Για παράδειγμα, το πρωινό σεξ προσφέρει περισσότερα οφέλη από το βραδινό, όταν μπορεί να νιώθετε κουρασμένοι και εξαντλημένοι.

«Η σεξουαλική επαφή το πρωί προκαλεί την απελευθέρωση ωκυτοκίνης γεγονός που σας κάνει να αισθάνεστε πιο δεμένοι με τον σύντροφό σας», εξηγεί η γυναικολόγος Δρ. Amy Roskin. Παρόλα αυτά δεν υπάρχει οριστική επιστημονική ή ιατρική έρευνα, που να αποδεικνύει ότι το πρωινό σεξ είναι εγγενώς καλύτερο ή πιο ωφέλιμο από ό,τι μπορεί να είναι το σεξ άλλες ώρες της ημέρας.

Όσον αφορά το πρωινό σεξ, πάντως, υπάρχουν οφέλη, ιδιαίτερα για τους πρωινούς τύπους, που το προτιμούν. Τι συμβαίνει, λοιπόν, στο σώμα μας, όταν κάνουμε σεξ το πρωί.

1.Διεγείρεστε πιο εύκολα, επειδή ορισμένα επίπεδα ορμονών είναι υψηλότερα

Σύμφωνα με τη γυναικολόγο και ειδικό σεξουαλικής ευεξίας και οικειότητας Δρ. Christie Cobb, η ντοπαμίνη (ορμόνη της ευτυχίας) μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό το πρωινό σεξ. «Με κανονικούς κύκλους ύπνου, η ντοπαμίνη είναι υψηλότερη το πρωί, κάτι που μπορεί να διευκολύνει τη διέγερση», εξηγεί.

Η σεξολόγος Rebecca Alvarez Story συμφωνεί, προσθέτοντας ότι και οι ορμόνες φύλου παίζουν σημαντικό ρόλο στο πρωινό σεξ. «Γενικά, και τα δύο φύλα έχουν υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης και οιστρογόνων, αντίστοιχα, το πρωί, επειδή το σώμα μας εργάζεται, για να αναπληρώσει όλα τα είδη ορμονών, συμπεριλαμβανομένων των ορμονών του φύλου, κατά τη διάρκεια της νύχτας. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του ύπνου REM, αυξάνεται η ροή αίματος στο αιδοίο, ενώ οι όρχεις παράγουν τεστοστερόνη, που οδηγεί σε διέγερση και στύση».

2. Απελευθερώνονται όλες οι χημικές ουσίες, που σας κάνουν να ξεκινάτε τη μέρα σας με καλή διάθεση και σας φέρνουν πιο κοντά στον σύντροφό σας

«Η σεξουαλική διέγερση απελευθερώνει νορεπινεφρίνη, η οποία αναγκάζει την καρδιά μας να αντλεί αίμα στα γεννητικά όργανα, προκαλώντας στύση», εξηγεί η Δρ. Cobb. Η σεξουαλική διέγερση και συγκεκριμένα, η κορύφωση σχετίζονται με την απελευθέρωση ωκυτοκίνης, που συχνά αποκαλείται «ορμόνη της αγάπης». Αυτή συμβάλλει στην μείωση των επιπέδων της κορτιζόλης, που είναι η ορμόνη του στρες.

Ειδικότερα, κατά το πρωινό σεξ, η απελευθέρωση ωκυτοκίνης σας φέρνει πιο κοντά με τον σύντροφό σας, προετοιμάζοντας και τους δυο σας να έχετε μια υπέροχη μέρα. «Η ενίσχυση του δεσμού και της σύνδεσης μεταξύ των συντρόφων είναι δύο επιπλέον σημαντικές λειτουργίες της ωκυτοκίνης. Επομένως, η απελευθέρωση της σε υψηλά επίπεδα το πρωί, αυξάνει την αίσθηση ψυχικής ευεξίας και τονώνει την διάθεση των συντρόφων» προσθέτει η Δρ. Cobb.

3. Είστε περισσότερο παρόντες κατά τη διάρκεια του σεξ

Όταν κάνετε σεξ το βραδύ, τείνετε να απασχολείτε το μυαλό σας με τα άγχη, τις ανησυχίες και τις δυσκολίες της ημέρας, που περάσε (ειδικά αν είστε γονείς). Αυτός είναι ο λόγος, για τον οποίο η Δρ. Cobb επιμένει ότι το πρωινό σεξ είναι η κατάλληλη ευκαιρία για τη διασφάλιση της σεξουαλικής παρουσίας! Είναι η ώρα της ημέρας, που δεν έχετε ξεκινήσει να ετοιμάζετε τα παιδιά για το σχολείο ή να σκέφτεστε τις υποχρεώσεις σας στη δουλειά.

«Μία από τις καλύτερες στρατηγικές για την αποφυγή της απόσπασης προσοχής κατά την διάρκεια του σεξ, είναι η εξάσκηση της ενσυνειδητότητας (mindfulness)», τονίζει η Δρ. Cobb. «Αυτό συχνά επιτυγχάνεται καλύτερα το πρωί, προτού η πίεση και το άγχος των καθημερινών υποχρεώσεων, μεταφερθεί στον εγκέφαλό μας».

4. Ξεκινάτε τη μέρα σας με ενέργεια

Η αλήθεια είναι πως, η πρωινή σας ρουτίνα σας καθορίζει εν πολλοίς την διάθεσή σας μέσα στην μέρα και μπορεί ακόμη και να οδηγήσει σε καλύτερο ύπνο τη νύχτα. Επειδή το σώμα μας τείνει να λειτουργεί σύμφωνα με τις συνήθειες, που δημιουργούμε, μπορεί να νιώθετε περισσότερο κίνητρο να ξυπνήσετε και να ενεργοποιηθείτε, εάν το σεξ ενσωματωθεί στην πρωινή σας ρουτίνα. Σύμφωνα με την σεξολόγο Rebeca Story, το σεξ μπορεί να λειτουργήσει ως μέθοδος «ανταμοιβής» μετά από μια νύχτα ξεκούραστου ύπνου και να σας βοηθήσει να ξεκινήσετε τη μέρα σας δυναμικά».

5. Ξεκινάτε την μέρα σας με κίνηση

Ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσετε τη μέρα σας είναι η σωματική άσκηση. Πόσο μάλλον, όταν καίτε θερμίδες και έρχεστε πιο κοντά με τον σύντροφό σας, συγχρόνως!

6. Ανανεώνει την σεξουαλική σας ζωή

Για τους ανθρώπους, που θεωρούν το σεξ περισσότερο ως μια νυχτερινή δραστηριότητα, η αλλαγή της ρουτίνας τους και η επιλόγη του πρωινού σεξ μπορεί στην πραγματικότητα να οδηγήσει σε μεγαλύτερο ενθουσιασμό. «Ο φωτισμός είναι διαφορετικός, η θερμοκρασία μπορεί να είναι πιο ζεστή ή πιο δροσερή, το στομάχι σας είναι άδειο και είστε περισσότερο ξεκούραστοι», εξηγεί η Δρ. Cobb. «Το καινούργιο και το διαφορετικό συχνά εξιτάρει τον εγκέφαλό μας, συνεπώς οτιδήποτε προσδίδει αυτά τα στοιχεία στη σεξουαλική επαφή, θα αυξήσει, αντίστοιχα, την ποσότητα ντοπαμίνης, που απελευθερώνεται και θα οδηγήσει σε μια πιο ικανοποιητική εμπειρία».

Συνολικά, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν σωματικά και ψυχικά οφέλη στο πρωινό σεξ, κανένα δεν θα πρέπει να σας «αναγκάσει» να κάνετε πρωινό σεξ, αν δεν το θέλετε. Άλλωστε, δεν είναι ο μόνος τρόπος, για να απελευθερώσετε ενδορφίνες ή ωκυτοκίνη. Αυτό συμβαίνει από την στιγμή, που κάνετε ασφαλές και συναινετικό σεξ με τον σύντροφό σας!

Ετικέτες:

#πρωινό σεξ
loading...

Κάντε Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *