09/Σεπ/22
Σεξ με περίοδο: Η μοναδική περίπτωση που μπορεί να μείνεις έγκυος

Σεξ με περίοδο: Η μοναδική περίπτωση που μπορεί να μείνεις έγκυος

Εάν προσπαθείς να μείνεις έγκυος ή θέλεις να το αποφύγεις, η παρακολούθηση του κύκλου σου είναι ιδιαίτερα σημαντική. Θα σε βοηθήσει να παρακολουθείς τις πιο γόνιμες ημέρες σου, κατά τη διάρκεια των οποίων η σύλληψη μετά από σεξουαλικές επαφές, είναι πιο πιθανή.

Ένας κοινός μύθος γύρω από τη γονιμότητα, είναι ότι μια γυναίκα δεν μπορεί να μείνει έγκυος όταν έχει περίοδο. Νews flash: Ενώ οι πιθανότητες για εγκυμοσύνη είναι χαμηλότερες τις ημέρες που έχεις περίοδο, δεν είναι μηδενικές. Σε ποια περίπτωση λοιπόν μπορεί να μείνεις έγκυος, ενώ δεν λες όχι στο σεξ με περίοδο;

Πώς συμβαίνει η σύλληψη;

Η ικανότητα σύλληψης, είναι πραγματικά ένα μικρό θαύμα. Απαιτεί τη συνάντηση του σπέρματος, με ένα ωάριο. Μόλις η ωοθήκη μιας γυναίκας απελευθερώσει ένα ωάριο, το ωάριο ζει μόνο μεταξύ 12 και 24 ωρών. Το ανδρικό σπέρμα από την άλλη, μπορεί να ζήσει για περίπου 3 ημέρες.

Ο τυπικός, γυναικείος κύκλος είναι 28 ημέρες. Η πρώτη ημέρα του κύκλου σου, είναι όταν αρχίζει η περίοδός σου. Μια γυναίκα συνήθως έχει ωορρηξία γύρω στην 14η ημέρα του κύκλου της, ενώ για άλλες γυναίκες μπορεί να συμβεί την 12η, ή 13η μέρα.

Ωορρηξία έχουμε, όταν η ωοθήκη μιας γυναίκας απελευθερώνει ένα ωάριο για γονιμοποίηση. Εάν υπάρχει διαθέσιμο σπέρμα στη μήτρα, μπορεί να υπάρξει σύλληψη.

Η ωορρηξία μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με τον κύκλο μιας γυναίκας. Μερικές γυναίκες έχουν μεγαλύτερο κύκλο περίπου 35 ημερών μεταξύ των περιόδων. Η ωορρηξία θα γινόταν τότε γύρω στην ημέρα 21. Οι γυναίκες με κύκλο μικρότερο των 21 ημερών, έχουν ωορρηξία γύρω στην 7η ημέρα.

Πώς μπορεί μια γυναίκα να μείνει έγκυος ενώ κάνει σεξ με περίοδο;

Είναι εύκολο να μπερδέψουμε την κολπική αιμορραγία, με την αρχή μιας περιόδου. Είναι πιθανό να δεις αίμα κατά τη διάρκεια της ωορρηξίας, όταν είσαι στις πιο γόνιμες μέρες σου. Η σεξουαλική επαφή χωρίς προστασία, αυτή τη στιγμή, αυξάνει δραματικά τις πιθανότητες να μείνεις έγκυος.

Μια άλλη σκέψη, είναι ότι το σπέρμα ενός άνδρα μπορεί να ζήσει στο γυναικείο αναπαραγωγικό σύστημα έως και 72 ώρες μετά την εκσπερμάτιση. Προς το τέλος της περιόδου σου, οι πιθανότητες για εγκυμοσύνη, επίσης αυξάνονται.

Ποιες είναι οι πιθανότητες μια γυναίκα να μείνει έγκυος ενώ κάνει σεξ με περίοδο;

Η πιθανότητα μιας γυναίκας να μείνει έγκυος, μπορεί να αυξηθεί και να μειωθεί, κατά τη διάρκεια του κύκλου της ωορρηξίας της. Ενώ ο μέσος μηνιαίος κύκλος της γυναίκας μπορεί να είναι 29 ημέρες, άλλες μπορεί να έχουν κύκλο που κυμαίνεται από 20 έως 40 ημέρες ή και περισσότερο.

Η πιθανότητα μια γυναίκα να μείνει έγκυος μία έως δύο ημέρες μετά την έναρξη της περιόδου είναι σχεδόν μηδενική. Αλλά αρχίζει να αυξάνεται ξανά με κάθε διαδοχική μέρα, παρόλο που εξακολουθεί να αιμορραγεί.

Περίπου την 13η ημέρα μετά την έναρξη της περιόδου της, η πιθανότητα εγκυμοσύνης είναι περίπου 9%. Αν και αυτά τα ποσοστά είναι χαμηλά, αυτό δεν σημαίνει ότι μια γυναίκα μπορεί ποτέ να είναι 100% σίγουρη ότι δεν θα μείνει έγκυος κατά τη διάρκεια της περιόδου της.

Προφυλάξεις

Εάν προσπαθείς να μείνεις έγκυος, το σεξ με περίοδο μάλλον δεν θα αυξήσει τις πιθανότητες να συλλάβεις, εκτός εάν ο εμμηνορροϊκός σου κύκλος, είναι μικρότερος από 28 ημέρες. Αλλά μια εγκυμοσύνη είναι πάντα πιθανή, χωρίς να αντισυλληπτική προστασία. Στην περίπτωση τώρα που μια εγκυμοσύνη δεν είναι στα σχέδια σου, είναι σημαντικό να κάνεις σεξ με προστασία. Αυτό περιλαμβάνει τη χρήση κάποιας μορφής αντισύλληψης, όπως η χρήση προφυλακτικού ή η λήψη αντισυλληπτικών χαπιών. Και άσε τον κάθε Χρυσόστομο να λέει τα δικά του. Εμείς ψηφίζουμε τον έρωτα για τον έρωτα!

loading...

Κάντε Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *