(Πάτα ΕΔΩ για να γαμήσεις τις καλύτερες πουτάνες)

Μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, οι Ρώσοι εργαζόμενοι στον κλάδο του σεξ και οι swingers χρειάστηκε να προσαρμοστούν σε ένα ταχέως μεταβαλλόμενο περιβάλλον τον περασμένο χρόνο, καθώς οι πιθανοί πελάτες εγκαταλείπουν τη χώρα ή πηγαίνουν στον πόλεμο, όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας «The Times».

Όσοι μένουν πίσω, είτε κάνουν μια πιο μετρημένη, οικογενειακή ζωή είτε γίνονται πιο τολμηροί και θέλουν να ζήσουν με ένταση την κάθε στιγμή.

«Μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι πέρυσι, υπήρχαν περισσότεροι άνθρωποι σε εκδηλώσεις swingers», λέει διοργανωτής swinger parties, Ilya Lukichev στο ρωσικό ερευνητικό πρακτορείο theins.ru.

Η Taisiya Blanch συνιδρύτρια και χειριστής του Kinky Party με έδρα τη Μόσχα, σχολίασε: «Στην αρχή, μετά τις 24 Φεβρουαρίου, υπήρχαν αισθητά λιγότεροι άνθρωποι που ήταν πρόθυμοι να συμμετάσχουν. Η κοινωνία βίωνε έντονα επίπεδα στρες – τα νεύρα όλων ήταν ευαίσθητα».Στη συνέχεια «η ζήτηση εκτινάχθηκε ξαφνικά», σημείωσε, καθώς οι άνθρωποι φαινόταν να αναζητούν οτιδήποτε που θα τους αποσπούσε την προσοχή τους από όσα συνέβαιναν.

Οι εργαζόμενες/οι στην βιομηχανία του σεξ, ειδικά στο μεσαίο και κατώτερο επίπεδο της αγοράς, ανέφεραν πάντως πτώση των εσόδων τους, αλλά κάποιες επιχειρήσεις κοντά σε στρατόπεδα-κέντρα εκπαίδευσης για όσους επιστρατεύθηκαν, ανθούν. Όπως την πόλη Novosibirsk της Σιβηρίας.

Βέβαια, «υπήρξε και μια επανεκτίμηση των αξιών», σύμφωνα με μια γυναίκα με το όνομα Kristina που μετέχει σε δράσεις για τα δικαιώματα των ρωσίδων σεξεργατριών. Όπως λέει, παρατηρήθηκε «μια έκρηξη γάμων που έγιναν βιαστικά».

Σε κάθε περίπτωση όταν άρχισε η επιστράτευση τον Σεπτέμβριο, τα κέρδη μειώθηκαν κατά 30 με 50%, σύμφωνα με το διαδικτυακό περιοδικό Sekret Firmy. Το μεγαλύτερο πλήγμα πάντως, από την έναρξη του πολέμου υπέστησαν οι συνοδοί που χρεώνουν 3.000 έως 10.000 ρούβλια (39 έως 100 ευρώ) για τις υπηρεσίες τους. Οι πελάτες τους ήταν μέλη της μεσαίας τάξης της Ρωσίας που εγκατέλειψαν τη χώρα μαζικά μετά την 24η Φεβρουαρίου 2022.

Η αστυνομία επίσης έχει αρχίσει να χτυπά όλο και πιο σκληρά τις σεξεργάτριες και έχει βάλει στο στόχαστρο οίκους ανοχής και «κορίτσια του webcam», που δραστηριοποιούνται κυρίως σε περιοχές γύρω από τη Μόσχα.

Ο πόλεμος έχει επίσης επηρεάσει τις σχέσεις σεξεργατριών-πελατών και μεταξύ των μελών κοινοτήτων swinging και sex parties. «Μέσα στην κοινότητα, η συζήτηση για πολιτική, παιδιά, ΛΟΑΤΚΙ, ναρκωτικά, ειδική στρατιωτική επιχείρηση απαγορεύεται αυστηρά» λέει ο Lukichev. «Μερικοί ήταν υπέρ του πολέμου, άλλοι ήταν εναντίον» λέει από τη πλευρά της η Kristina . «Μερικά κορίτσια έχασαν ακόμη και τακτικούς πελάτες επειδή διαφωνούσαν».