Μία από τις πιο ωραίες κανονικές σεξ ταινίες με πολύ σεξ…To «Blue Valetine» αποτελεί must film στην κατηγορία mainstream ταινίες με πολύ σεξ

Από την τηλεοπτική επιτυχία του πολυπαιγμένου και στην Ελλάδα «Dawson’s Creek» μέχρι τις πρώτες τις απόπειρες στον αμερικάνικο ανεξάρτητο κινηματογράφο κι από τη Μέριλιν Μονρόε ως την πρώτη της υποψηφιότητα για Όσκαρ στο «Μυστικό του Brokeback Mountain», ας ευχηθούμε σήμερα χρόνια πολλά σε μία από τις πιο ενδιαφέρουσες ηθοποιούς της σειράς της, την ταλαντούχα Μισέλ Γουίλιαμς, εδώ ίσως στην καλύτερη στιγμή της καριέρα της. Σήμερα βλέπουμε την ταινία «Blue Valentine» του Ντέρεκ Σιανφράνς.

Το «Blue Valentine» είναι μια ταινία που παρατηρεί τα πρώτα έξι χρόνια της σχέσης ενός ζευγαριού, από την γέννηση ως τη φθορά και ασχολείται με το τΙ τελικά πήγε στραβά. Αυτό δεν είναι ξεκάθαρο. Δεν υπάρχουν ευκολοχώνευτα, χιλιοειπωμένα προβλήματα, όπως μοιχεία, τζόγος, ναρκωτικά κ.λπ. Ούτε και είναι ευδιάκριτα τα σημεία εκείνα που γίνονται μεταίχμιο στην πορεία της σχέσης. Εκείνα που καθορίζουν και ερμηνεύουν την κατάσταση ενός γάμου, που διαχωρίζουν το πριν από το μετά.

Στον πριν, η αμήχανη Σίντι (Μισέλ Γουίλιαμς) φαίνεται να συγκινείται από τον ανόητα ρομαντικό Ντιν (Ράιαν Γκόσλινγκ), όταν γνωρίζονται τυχαία στον οίκο ευγηρίας όπου μένει η γιαγιά της. Οι δυο τους δείχνουν να θέλουν να εξερευνήσουν ο ένας τον άλλο και ερωτευμένοι πια, μοιράζονται ένα δέσιμο τόσο συναισθηματικό, όσο και σαρκικό. Στο μετά, υπάρχουν προγράμματα, δουλειές και ωράρια που πρέπει να τηρηθούν, μια μικρή κόρη που πρέπει να ανατραφεί με την ανάλογη φροντίδα και ένας αληθινός, καθημερινός, ρουτινιάρικος γάμος. Υπάρχει μεταξύ τους κενό, πράγματα που παραμένουν ανείπωτα και θέματα στα οποία το ζευγάρι απλά δεν απευθύνεται.

Η Σίντι φαίνεται κουρασμένη, ηττημένη και, το σημαντικότερο, δεν θυμάται καν γιατί παντρεύτηκε τον Ντιν. Ο Ντιν φαίνεται ότι θέλει να παραμείνει ως έχει, δηλαδή παντρεμένος και χωρίς φιλοδοξίες. Όμως μια σχέση είναι από μόνη της ένας ζωντανός οργανισμός που χρειάζεται την φροντίδα και των δύο. Χρειάζονται δύο για να παραμείνει, αρκεί μόνο ένας για να ξεθωριάσει.

Η ταινία «Blue Valentine» έχει κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους από τη Seven Films.