(Πάτα ΕΔΩ για να γαμήσεις τις καλύτερες πουτάνες)

Το σεξ χωρίς προφυλάξεις ή κάποια αστοχία στο προφυλακτικό κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής, είναι κάτι που μπορεί να συμβεί στον καθένα και έχουν βιώσει αρκετά άτομα. Έτσι, ένα από τα πρώτα ερωτήματα που βασανίζουν το μυαλό, είναι «τι γίνεται», αφού ενδέχεται ο κίνδυνος ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης ή μετάδοσης ΣΜΝ.

Το healthline λοιπόν, συγκέντρωσε τα βασικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσει κάποιο άτομο σε περίπτωση που βρεθεί στην παραπάνω κατάσταση. Μάλιστα, οι οδηγίες χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: σε αυτές που πρέπει να γίνουν αμέσως μετά το σεξ και σε αυτές που μπορεί ή πρέπει να περιμένουν, ώστε να φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ακολουθούν τα βήματα για να αποφευχθεί μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη ή ο κίνδυνος μετάδοσης ΣΜΝ:

Αμέσως μετά

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει προφυλακτικό ή σπάσει κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής, τα άτομα πρέπει να πάνε στο μπάνιο και να αφαιρέσουν σχολαστικά τα υγρά από τα γεννητικά τους όργανα. Αυτό για να γίνει χρειάζεται χλιαρό νερό και όχι σαπούνι, αφού σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να δημιουργήσει λοιμώξεις, όπως στον κόλπο ή τον πρωκτό.

Έπειτα, καλό είναι να γίνει μια επίσκεψη στο φαρμακείο και η χρήση αντισυλληπτικού, καθώς μπορεί να δράσει αποτελεσματικά έως και 72 ώρες μετά τη σεξουαλική επαφή.

Μάλιστα, καλό είναι κάποιος να μιλήσει σε ένα άτομο που έχει κοντά του, ώστε να βγάλει από μέσα του τα δυσάρεστα συναισθήματα που μπορεί να έχει από τη συγκεκριμένη εμπειρία, ειδικά αν έχει αστοχία το προφυλακτικό.

Τα βήματα της επόμενης μέρας

Άμα κάποιος έχει κάνει σεξ χωρίς προφυλάξεις ή με αστοχία στο προφυλακτικό, καλό θα ήταν να παρατηρήσει αν εμφανιστούν περίεργα σημάδια στο σώμα του, σε περίπτωση που νοσεί από ΣΜΝ.

Επίσης, συνίσταται μια επίσκεψη στο γιατρό για εξετάσεις, σε περίπτωση που υπάρχει η υποψία ή το ενδεχόμενο ο σεξουαλικός σύντροφος να νοσούσε από κάποιο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα.

Επιπλέον, κάτι που μπορεί να περιμένει και δεν πρέπει να γίνει αμέσως για πιο ακριβή αποτελέσματα, είναι το τεστ εγκυμοσύνης. Με βάση το δημοσίευμα, τα τεστ εγκυμοσύνης λειτουργούν με την ανίχνευση μιας ορμόνης που ονομάζεται ανθρώπινη χοριακή γοναδοτροπίνη (hCG). Έτσι, μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να συσσωρευτεί αρκετή στο σώμα, επομένως θα μπορεί κάποιος να κάνει το τεστ μέχρι τρεις εβδομάδες μετά το σεξ.